{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.410 visninger | Oprettet:

J L
J L
Tilmeldt:
16. nov 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122

Trappehul + gelænder {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen

Jeg skriver herinde i håb om, at mindst én af jer sidder med ideen til vores næste projekt. Vi kan simpelthen ikke finde ud af det. Projektet haster da vi ikke kan komme videre med klinkerne i køkkenet før der er fundet en løsning på vores problem.

I vores køkken er der en trappe ned til kælderen. Trappehullet måler 160x70. Vi har derfor købt en pladssparende trappe. Vi vil nu gerne have hullet lavet 10 cm kortere i længden, så det bliver 150 cm. Hullet er nemlig rigtig dumt placeret i køkkenet, så de 10 cm vil hjælpe en smule på det.

Normalt ville man jo bare støbe et ekstra stykke af beton hvor man sætter armering ind i det nuværende betondæk. MEN.. det kan vi ikke. Som I kan se på billedet i mit fotoalbum, har vi et gammelt betondæk nederst bestående af store sten. Hvis man borer i det, falder der store stykker af betondækket.. det knækker simpelthen. Vi kan heller ikke bore i det øverste betondæk, da der er gulvvarme i. Vi vil ikke risikere at ramme et rør. Det ekstra stykke på 10 cm skal gerne være skråt nedad, så der bliver mere plads til hovedet, når man går op og ned af trappen. What dælen do we do?

Når det problem engang bliver løst, står vi med et nyt. Der skal jo gelænder rundt om hullet. Der er ikke plads i køkkenet til at det kan sættes fast i gulvet + der jo er gulvvarme i så vi kan ikke bore noget fast. Derfor bliver gelænderet nødt til at sættes fast indvendigt i hullet. Nogen der har en idé til det? Vi er ude i noget med at få lavet en ramme af rustfrit stål, som skal skjule betondækket, så der kommer en flot finish.. kan man svejse gelænder fast i det? Og hvordan skal den rustfri ramme sidde fast?

Jeg har oprettet et fotoalbum med billeder af trappehullet, så I bedre kan forstå hvad jeg snakker om.

Alle ideer er velkommen.

På forhånd mange tak hjælpen.

Jannie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Trappehul + gelænder
  • #1   20. apr 2009 ville lade det være som det er.. hvis det alligevel skal være skrå det beton du vil forlænge den med så kan du jo ikke bruge det til noget.. så vil jeg finde en rust fri smed som kunne lave noget med nogen vinkler hele vejen rundt hvor gelænderet så var svejst fast på og så en låge i.. så skal det sku nok blive godt.. men det bliver sku nok noget lort og begynde og forlænge det

  • #2   21. apr 2009 Hvorfor ikke bare sætte nogle lægter i hullet, fra den ene side til den anden side, og så bruge dem som stabilisatorer....!

    Altså det med at bore i det, og det med at i skal passe på gulvvarmen, det burde jo ikke være noget problem, da der skal bruges skruer der er ca 5cm lange til det beslag, som skal holde lægten.


  • #3   21. apr 2009 og det hegn som i skal have rundt om hullet, det kan jo sagtens sættes fast i gulvet.

    Altså gulvarmen skulle jo gerne ligge et godt stykke under jeres klinker på køkkengulvet. -Vil tro at jeres gulvvarme ligger i den nederste del af betondækket.

    Derfor skal i ikke være bange for at bore og skrue i jeres køkkengulv.


  • #4   21. apr 2009 Morten K:
    Vi kan ikke sætte lægter i som forlænger, da der skal lægges klinker ovenpå. Man kan ikke lægge klinker ovenpå træ, da træ jo arbejder.



  • #5   21. apr 2009 Vi har fundet en løsning:)

    Vi har fundet billeder fra dengang gulvvarmen blev lagt. Dvs. at vi nu ved hvor langt der er ind til første varmeslange. Der er langt nok til at vi kan lave en støbekasse, bore armering ind i det eksisterende betondæk og støbe de ekstra 10 cm i beton.

    Der er også plads til at sætte gelænder fast i gulvet hele vejen rundt.

    Tak for jeres svar:)


  • #6   21. apr 2009 Tror ikke du forstår jannie smiley

    Lægterne skal kunne være "bærearme" for det eksisterende nye gulv.
    Dvs du ligger noget materiale ovenover lægterne som kan håndtere klinker smiley



Kommentér på:
Trappehul + gelænder

Annonce