{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.462 visninger | Oprettet:

Lånte opskrifter. {{forumTopicSubject}}

Tomatsuppe

Ingredienser:
150 g bacon i skiver, 3 ds hakkede flåede tomater, 1 ds koncentreret tomat pure, 1 stort løg, 4 fed hvidløg, 2 store røde styltede chili frugter, ½ l hønsebouillon, 1 tsk. oregano, 2 tsk. basilikum, salt og peber, 1 ps ris i kogepose.

Tilbehør: Revet mozzarellaost og hvidløgsflute/salat

Klip baconen over i strimler, og svits dem i gryden. Tilsæt hvidløg, chili og krydderier. Hel bouillonen ned i blandingen. Hæl tomater, pure og løg (skåret lidt ud) i en skål, og blend dette, til det har en fin konsistens. Kom blandingen i gryden til resten, og lad det små simre i ca. 30 min. Fjern chilifrugterne igen, og tilsæt risen. Lad det koge op.

Serveres med revet ost og hvidløgsflute/salat
-------------------------------------------------------------

Ciabattaboller

15g gær, 5 dl vand, 1 spsk salt, 1 spsk olie, 1 spsk tykmælk, 100g speltmel, 100g durmmel, 500 g hvedemel

Gær udrøres i vandet. Salt, olie, tykmælk, spelt og durummel tilsættes samt så meget hvedemel, at det hænger sammen, men stadig klistre. Stilles i køleskabet tildækket natten over, og sættes med to skeer på bagepapir. Sættes i kold ovn, som tænder på 225 grader, og bollerne bages i ca 15-20 min. Kan med fordel flækkes og fryses, så tør de hurtigt op.
-----------------------------------------------------------

Lækre grøntsagsbolle

Ca 15 stk
7½ dl lunkent vand
75 g klid
300 g groft rugmel
1½ spsk olie
3 tsk urtesalt
675 g hvedemel
110 g revne grøntsager feks gulerod eller squash
50 g gær

Rør vand, klid og rugmel sammen, og lad det stå en times tid. Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet, samt grøntsager. Tilsæt resten af hvedemelet til dejen er smidig, ikke for fast. Lad hæve et lunt sted i 1½ time. Ælt dejen igennem og form boller, som lægges på en bageplade, og lad dem efterhæve ca ½ time.
Bages ½ time ved 180 grader midt i ovnen.

Tips: Urtesalt kan erstattes med kanel og vanilie. Grøntsager med tørret frugt og nødder, og så får man en dejlig müslibolle. (det har jeg selv fundet ud af )


Tzatziki til grøntsagsboller

2 dl creme fraiche 9 %
2 spsk hk persille
urtesalt og peber efter smag
10 cm agurk
½ fed hvidløg

Agurken rives og hvidløget presses i creme fraichen. Hak persille fint, hæld i. Smag til og server.
--------------------------------------------------------------

OBS! opskrift fra DVV (De danske vægtkonsulenter)

Osteboller til madpakke & frokost
Er du glad for ost er her en dejlig frokost. Ostebollerne kan lægges sammen med andet tilbehør efter ønske - f.eks. laks, skinke, kylling eller andet.

75 g skæreost (20+)
30 g let mayonnaise
20 g mel
10 g DDV skummetmælkspulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk paprika

Fyld
1 tsk sennep
25 g emmentaler
tomatskiver
bredbladet persille
lucernespirer

Riv osten og bland den med mayonnaise, mel, skummetmælkspulver, bagepulver og paprika, så det bliver en dej.

Form to boller af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i en varm ovn ved 200º i ca 20 minutter. Køl bollerne af.

Køl ostebollerne og smør sennep på. Læg bollerne sammen med emmentaler, tomatskiver. persilleblade og lucernespirer.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lånte opskrifter.
Kommentér på:
Lånte opskrifter.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce