Tre gode råd til at få en pænere have til sommer

Tre gode råd til at få en pænere have til sommer

9. dec 2019
Har du en have? Det er du ikke alene om. Flere tusinde danskere har en have, som gerne skal være en fristed til hygge og leg, når sommeren rammer, men det er ikke alle, som kommer i mål inden solen virkelig begynder at bage. 

Der findes mange forskellige råd til, hvordan man kan få haven i god stand inden sommer, og i denne artikel finder du tre, som du kan benytte dig af, så din have er klar til solbadning, fodboldkampe og smukke rosenbede. Mangler du fliserens til dine fliser, så kan du læse mere her. Så kan dine fliser komme til at skinne og se sprit nye ud igen. 

Husk at plante i god tid
En af de bedste ting, som du kan gøre som haveejer er, at du planter dine planter i god tid. Dette betyder, at du skal sætte dig ind i, hvornår det er bedst at plante i haven, og hvordan du får det bedste resultat, når det kommer til flotte blomster, busker og træer. 

På grund af det store væld af planter, så er det bedste du kan gøre her at planlægge, hvilke planter, du gerne vil have i din have, og derefter begive dig ned i den nærmeste planteskole eller gartner. her kan du få råd og vejledning, og du vil altså hurtigt kunne danne dig et overblik over, hvordan din have skal passes, og hvornår du kan få det meste ud af den. 

Vær god til at vande og vær opmærksom
Det er ikke altid, at der kommer nok regn i Danmark på de bestemte årstider til, at din have kan blomstre i fuld flor af sig selv. Det er derfor vigtigt, at du sætter tiden af til at vande din planter, så de kan få et godt liv i din have. For at kunne vande dem godt, så skal du vande dem efter instrukserne, som du har fået af planteskolen eller gartneren. 

Derhjemme er det op til dig at holde øje med dine planter, og det vil blive nødvendigt at stikke en finger i jorden for at være sikker på, at de har alt det vand, som de skal bruge. Det skal dog nævnes, at dine planter også sagtens kan få for meget. Her er det vigtigt, at du holder øje med, at de ikke går i forrådnelse, eller at de begynder at skifte til en forkert farve bladene.

Lug ud i ukrudtet - få gerne beskidte hænder
Det ville være skønt, hvis haven altid stod præcist og flot hver eneste dag, uden at man skulle trække i handskerne og flytte rundt og makke ved. Dette er dog for de færreste en mulighed, og derfor er det vigtigt, at du har dit hakkeudstyr og dine havehandsker parate. Du skal ikke være bange for at tage ved i din have, og det er vigtigt, at du fjerne de planter, altså ukrudt, som ikke hører til. Dette giver mere næring og energi til dine andre planter, som hurtigt vil kunne mærke, at det er dem, som har førsteret i haven. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce