Trænger din have til en overhaling?

Trænger din have til en overhaling?

29. apr 2021

Sommeren er højtiden for at foretage større ændringer i have og udendørsarealer, da vejret ofte tillader, at man kan bruge mange timer udenfor. Det kan være at du skal have træflis i bedene, eller måske skal du have lagt grus i din indkørsel? Uanset hvad, kan selv små ændringer gøre en stor forskel for det samlede indtryk, så du igen vil synes at din have ser ordentlig ud. Der er mange muligheder, og derfor får du her nogle idéer til, hvad du kan gøre for at give din have en makeover. 

Det rigtige underlag kan gøre en forskel

Når du skal foretage ændringer udenfor, kan det være værd at overveje helhedsindtrykket inden du går i gang. Det giver for eksempel et flot udtryk med barkflis i alle bede, hvilket på samme tid også er et praktisk underlag. Det er nemlig med til at holde ukrudt nede og jorden fugtig, så du ikke skal luge eller vande. Du kan også skabe flotte bede med mørk muldjord, der giver de bedste betingelser for blandt andet urteplanter, og de fleste andre haveplanter. Du kan finde et hav af forskellige underlag hos Sandshoppen, der forhandler alt fra muldjord, top-dressing, sand og grus. Her kan du også finde inspiration og guides til de forskellige produkter, så du er sikker på at du vælger det helt rigtige til din have. 

Lav lækre udendørsarealer 

Med ganske få remedier kan du også skabe hyggelige rum i din have, hvor du laver nogle naturlige inddelinger, så der både kommer sammenhæng og variation i din have. Med højbede, plantekasser, krukker eller hegn kan du lave mindre afdelinger, der blandt andet kan omkranse et bålsted, en urtehave, en terasse eller solvogne. Der er heldigvis uendelige muligheder, da det kun er fantasien der sætter grænser. Med stier af grus eller småsten kan du skabe sammenhæng mellem de forskellige afdelinger, så der skabes en slags “rød tråd” gennem haven. 

Giv din have et tema 

Du kan også vælge at indrette din have efter et bestemt tema, hvis du ønsker et mere stringent eller gennemført look. Nogle vælger for eksempel at indrette haven i et japansk tema, der fokuserer på naturlige materialer som bambus, mørkt træ og sten, hvor haven også kan inddeles i små stier af grus.

Hvis du i stedet ønsker et mere nordisk tema, kan du minimere havearbejdet ved at lave et vesterhavs-tema, der i stedet fokuserer på sand, siv, og vild flora fra området. Du kan også gå mere traditionelt til værks, hvor du i stedet implementere populære buske som rhododendron, hortensia eller sommerfuglebusk. Disse trives typisk med et underlag af barkflis, der kan beskytte rødderne i det kolde vinterhalvår. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce