Tips til at vedligeholde facaden på din bolig

Tips til at vedligeholde facaden på din bolig

6. dec 2018

Der er ingen tvivl om, at facadens stand betyder rigtig meget for det generelle indtryk af hvilken som helst bolig. Desværre er facaden utroligt udsat, og både vejr og vind sætter tydelige tegn på facaden med årene.

Derfor er det af afgørende betydning, at du sørger for at vedligeholde facaden på boligen med jævne mellemrum, såfremt du ønsker at bibeholde det pæne udtryk udadtil, og hvis du gerne vil holde fugt, kulde og skimmel væk.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række tips til, hvordan du vedligeholder facaden på din bolig. 


Opfrisk udtrykket af din bolig ved hjælp af afkalkning

Der findes forskellige facadetyper, herunder gasbeton, fibercement, træ og mursten, og facadetypen har stor betydning, i forhold til hvor meget vedligeholdelse der er behov for. Har din bolig for eksempel en facade af gasbeton, kræver det blot en meget lille grad af vedligeholdelse, og i den forbindelse er afkalkning en særlig fordelagtig løsning.

Afkalkning vil nemlig kunne opfriske det generelle udtryk af boligen. Det skal dog nævnes, at en pudsning af facaden også er mulig, når der er tale om gasbeton, såfremt du ønsker en facade med en yderst flot finish.

Hvis du vælger denne løsning, resulterer det dog i løbende arbejde, i og med at pudsning hele tiden skal vedligeholdes.

Du bør også være opmærksom på, at efterisolering kan være nødvendigt, hvis facaden er af ældre gasbetonsten.


Sådan kan du vedligeholde fibercementplader

Er din boligs facade i stedet lavet af fibercement, er disse plader nogenlunde simple at vedligeholde. Det skyldes, at materialet nærmest er i stand til at stå imod al slags vejr. Dog kan det ske, at du oplever, at pladernes farver ændrer sig over en årrække på grund af forurening, og hvis det er tilfældet, anbefales det, at man udskifter pladerne helt.

Det kan tilmed hænde, at de går i stykker, og i så fald vil en udskiftning også være nødvendig. Hvis du gerne vil vedligeholde fibercementpladerne løbende, kan du med fordel stramme skruerne en gang om året, ligesom det er en god idé at tjekke ventilationen og fjerne både alger og planter.


Undgå svamp ved at overfladebehandle din træfacade

Der er også mange, der har en facade i træ, og det er bestemt en populær løsning, eftersom en træfacade giver et yderst moderne udtryk. Til gengæld vil facaden med tiden blive nedbrudt, i og med at træ jo er et organisk materiale.

Det vil sige, at en træfacade kræver en del mere vedligeholdelse, da du ellers vil opleve, at både svamp og råd opstår. For at undgå dette er det vigtigt, at man med jævne mellemrum overfladebehandler facaden. Det foregår typisk ved, at man enten udskifter brædderne eller maler dem.


Sandblæsning renser murstensfacaden for puds, alger og snavs

Endelig er facader i mursten naturligvis også en meget udbredt løsning herhjemme, og det gode ved denne type materiale er, at den stort set ikke kræver nogen som helst form for vedligeholdelse.

I stedet kan en murstensfacade holde i utroligt mange år, i og med at holdbarheden er så god. Dog vil facaden med tiden trænge til vedligeholdelse, hvilket som regel sker ved hjælp af sandblæsning, der renser facaden for puds, alger og snavs.

En sandblæsning fungerer ved, at man blæser helt fint sand på facaden, og det er muligt at bestille en sandblæsning til en god pris i dag. Når man er færdig med det, bør man pudse facaden for at få en flot finish.

Det kan man enten gøre ved vandskuring eller filtsning. Det kan også hænde, at mørtlen, der sidder mellem murstenene, med årene bliver slidt, og her kan du med fordel vælge at omfuge facaden. Få en pris på sandblæsning af hus her.


En tagrensning giver din bolig et helt nyt udtryk

Foruden at gøre noget ved selve boligens facade kan du også med fordel vælge at investere i en tagrensning, hvis du ønsker at vedligeholde din bolig og give den et helt nyt udtryk.

En tagrensning fås i dag til en god pris, som alle vil kunne få råd til, og det er bestemt en god investering, da du på den måde forlænger levetiden på dit tag markant, samtidig med at det vil se ud som nyt.

Et skinnende rent tag er desuden noget, der bestemt vil have en positiv indflydelse på boligens generelle udtryk. Få en pris på rens af taget her.  

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce