Ting du skal forberede i boligen før rejsen

Ting du skal forberede i boligen før rejsen

17. mar 2018
Hvis du har været så heldig at finde nogle billige flybilletter, så skal du sikkert snart ud og rejse. Tillykke!

Det er skønt at rejse, og det perfekte afbræk fra en ellers travl hverdag. De billige billetter leverer dermed en mulighed for at komme væk fra hverdagens stress og jag.



Når man tager ud og rejse, så følger man en trang til bare at slippe det hele, lægge alle forpligtelser bag sig og så at sige ”stikke af”. Og det bør man også gøre. Man bør slukke mobiltelefonen, lade computeren blive hjemme og bare være til stede i nuet.

Ting som du ikke må glemme

Og alligevel kan man ikke slippe forpligtelserne og bekymringerne helt, lige meget hvor billige flybilletterne er og lige meget hvor eksotisk et sted, som turen går til. For der er ting derhjemme, som ikke bare kan passe sig selv - og nej det er ikke dit arbejde. 

For arbejdet kan helt sikkert godt klare sig et par uger. Det kan dit hus derimod ikke nødvendigvis. Og for at huset ikke skal blive en kilde til bekymringer under ferien, så er det en god idé at få ordnet alt det praktiske allerede inden, du tager af sted.

Sikr dit hus mod indbrud

Desværre er der mange som oplever, at der bliver brudt ind i deres hus, mens de er på ferie. Står et hus tomt – og ser tomt ud – i længere tid, så kan det nemlig godt fungere som en invitation til tyvene.



Heldigvis er der meget du kan gøre. Du kan for eksempel installere tænd-sluk-ure, som tænder og slukker lys, fjernsyn og musik på bestemte tidspunkter af døgnet. Du kan også lade bilen stå i garagen, eller måske bede en nabo om at tømme postkassen og gå nogle runder en gang imellem.

Pas på dine ting

Frygten for indbrud undtaget, så kan der også være flere ting i huset, som ikke bare kan stå. For eksempel er det anbefalelsesværdigt at tømme køleskabet, så du ikke kommer hjem til rådden og ildelugtende mad.



Derudover er der planter og haven, som desværre ikke passer sig selv. Her er det smarteste at alliere sig med en ven, et familiemedlem eller en nabo. Disse kan komme med jævne mellemrum og vande, slå græs og lignende. Som tak kan du eventuelt give en flaske vin eller noget chokolade.

Lej din bolig ud

En helt alternativ løsning kan også være at sørge for, at der hele tiden er mennesker i din bolig, mens du er væk. Dette kan være lidt besværligt, men det kan også være en kæmpe lettelse – og samtidig en indtægtskilde. Personerne, du lejer til, kan være nogen, som du kender, men det kan også sagtens være fremmede.



Der er flere måder at leje bolig ud på. Man kan for eksempel lave et opslag på sociale medier, hvor man kan finde nogen i sit eller sine venners netværk. Men man kan også bruge nogle af de officielle sider til udlejning af bolig.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce