Tilstoppet håndvask? Sådan kommer du problemet til liv...

Tilstoppet håndvask? Sådan kommer du problemet til liv...

25. mar 2021

Annonce

Vi har sikkert alle sammen prøvet, at afløbet i køkkenvasken bliver tilstoppet, når det er allermest ubelejligt. Det er vigtigt at vores VVS virker, da håndvaske, afløb og toiletter er vigtige funktioner i hverdagen. Et tilstoppet afløb kan være et besværligt problem, der kan vidne om en lige så tilstoppet kloak. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på dine afløb, og du får her nogle forslag til, hvordan du bedst undgår et stoppet afløb. 

Dine afløb afslører tilstanden i din kloak

Hvis du tit oplever et stoppet afløb, kan det betyde at din kloak ikke er i så god stand som den burde være. Dog er der meget du kan gøre for at holde dine afløb ved lige, så du ikke risikerer at din kloak stopper til, hvilket også går ud over håndvask og toilet. 

Hvis du tit hælder madfedt eller lader madrester ende i afløbet i din køkkenvask, kan det være med til at dit afløb har større risiko for at blive tilstoppet. Alt det, som du hælder i håndvaske og toilet, ender jo i kloakken, så hvis der kommer andre hygiejneartikler i dit toilet, som for eksempel bind, vatrondeller eller bleer, kan de skabe en blokade i dit kloaksystem. Der bør derfor altid kun komme toiletpapir i toilettet. Det er vigtigt at du er opmærksom på hvordan du behandler dine VVS-systemer, da det kan have stor betydning for tilstanden i din kloak. På den måde kan du selv være med til at undgå tilstopninger i dine afløb, og du behøver derfor ikke at være bekymret for, at din håndvask bliver tilstoppet midt i aftensmaden.  

Husk servicering 

Selvom du husker ikke at smide unødvendige ting i dine afløb, kan de stadig godt blive tilstoppede, hvis kloakken ikke fungerer som den skal. For at sikre tilstanden i din kloak bedst muligt, er det en god ide at huske regelmæssig servicering af din kloak og dine afløb. På den måde kan du også finde ud af om der er nogle problemer i din kloak, som der skal tages hånd om. Hvis din kloak er meget tilstoppet, kan det blive nødvendigt at få den renset, eller i værste fald få lavet en slamsugning. Det kan også være nødvendigt at få en VVS-teknikker til at tjekke rørene i køkken og badeværelse, da der især kan sidde mange madrester og fedt i de rør, der hører til køkkenvasken. Rens afløb regelmæssigt, og undgå at der opstår blokader af skidt i de rør, der er særligt udsatte for tilstopninger.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce