Tænk utraditionelt når du dekorerer dine vægge

Tænk utraditionelt når du dekorerer dine vægge

7. mar 2019
”Sofastykket” – elsket og hadet. Selvom det er længe siden, den brølende kronhjort havde sin sejrsgang i de danske hjem, så har idéen om ét stort billede over sofaen hængt ved. Det er der måske ikke noget galt i, men vi har talt indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen fra Boligstil.dk for at få hendes syn på, hvordan vi bedst dekorerer vores vægge...

-Der er ikke én løsning, som gælder for alle. Sådan er det med al indretning også når der skal sættes bil leder op. Sofastykket kan de fleste finde ud af at placere, men jeg råder ofte mine kunder til at tænke lidt anderledes og ikke blot gøre som naboen, siger Anita.

Således kan man fx hænge to store billeder op over hinanden ved siden af et stort skab eller en reol. Det betyder, at vi får billeder helt tæt på gulvet. Den traditionelle løsning er at hænge bare et enkelt større billede op i højden og så sætte en plante på gulvet for at ”fylde ud”.

- Og hvad er det med al den fokus på centrering? Jeg synes, det giver så meget mening at se bort fra center en gange i mellem. Prøv fx at trække et stort billede til den ene eller anden side over reolen. Så er der måske plads til at have en lampe eller en høj vase på reolen. Det skaber noget balance i det samlede udtryk. Hænger billedet alene i den ene side uden at få modvægt af lampe, vase eller andet, så tipper det rent visuelt, forklarer Anita.

Idéen med at lave en hel collage med billeder er stadig god, mener vores indretningskonsulent. En collage kan laves på mange måder afhængig af temperament. Du kan skabe ekstra ro ved at vælge ens rammer, hvor motiverne er meget forskellige. Eller du kan vælge forskellige typer rammer på motiver, der farvemæssigt er meget ens...

Billeder, malerier, plakater – al kunst – alt handler om smag og behag. Og netop det at vælge sin egen smag og stil kan være lige netop det, der gør dine vægge ekstra interessante. Bland arvestykker med nye grafiske illustrationer. Det giver dit hjem kant og karakter.

-Gå med utraditionelleformater og motiver -overraskelser er noget, jeg arbejder meget med, når jeg indretter både for kunder og i mit eget hjem. Vi skal ikke alle sammen bo ens, lyder det fra Anita.

Hun fortæller også, at billeder på badeværelset forsømmes, men at det bestemt er en god idé med plakater eller grafiske kort i rammer her også. Den dyre kunst skal ikke ind i de fugtige omgivelser på badeværelset. Men her kan det fx være en god idé at vælge flere mindre motiver og sætte i en gruppe for at give ekstra effekt på en mindre væg.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 7. okt 2020
NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 7. okt 2020
x