Tænk bæredygtighed og genbrug ind i din bolig

Tænk bæredygtighed og genbrug ind i din bolig

25. nov 2020

Genbrug og bæredygtighed er for alvor kommet på mode i de danske hjem de senere år. I stedet for at alle møblerne skal være spritnye og komme direkte fra fabrikken i dette års farver og facon, lader en støt stigende del af danskerne sig i dag inspirere af fortidens boligindretning og møblementet de finder i genbrugsbutikkerne. Fordelene ved at genbruge møbler er mange. Dels er genbrug godt for miljøet, dels er det godt for pengepungen, og sidst men ikke mindst er rustikke møbler af ældre karakter også en rigtig fin måde at gøre hjemmet personlig med ældre kvalitetsmøbler, som ikke lige findes i Ikea.  

Godt med knofedt og lidt lak og maling kan gøre underværker

Håndlavede møbler af ældre dato er måske ikke højeste mode anno 2021. Håndlavede møbler er dog derimod ofte en garanti for høj kvalitet, hvor holdbarheden på disse møbler ofte er noget længere end mange af de billige fabriks- og massefremstillede alternativer som i dag udgør størstedelen af markedet. Hvor ældre møbler ofte findes med nogle få skrammer og lidt ridser i malingen, er det som oftest ikke noget, som ikke kan rettes op på ved hjælp af en god gang knofedt, lidt lak og maling og lidt kærlighed.

Tænk kreativ og lav dine egne møbler og indretning

For mange er løsningen på et bæredygtig hjem også at fremstille sine egne møbler til både indendørs og udendørs brug. En tyk gren kan for eksempel slibes, males og efterfølgende fungere som knagerække, lidt overskudstræ og en tyk træstamme kan snildt blive til et fint borde-bænkesæt, og hvem kender efterhånden i dag ikke nogen som enten indendørs eller udendørs har taget paller i brug som sofa, bord eller ligefrem seng? Det gælder om at være kreative, samt ikke mindst vide præcis hvad man vil med de materialer man tager i brug. Kun fantasien og dine håndværksmæssige kompetencer sætter grænser for, hvad og hvordan materialerne tages i brug.

Bæredygtighed og genbrug og det små

Når først møblementet er kreeret eller genbrugt, kan man passende overveje hvordan man ellers kan gøre hjemmet mere bæredygtigt. Du kan for eksempel købe en Apple Macbook Air brugt frem for ny, sætte hjemmets affald og mad i system så mindst muligt går til spilde, eller skifte pærene i husets lamper om til elpærer eller LED. Der er mange måder hvorpå du både kan vise at du bekymrer dig om klimaet gennem bæredygtighed, samtidig med at sparer både miljøet og din egen pengepung for en unødvendig høj udgift.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce