Springer du også disse tre ting over, når du gør rent?

Springer du også disse tre ting over, når du gør rent?

22. apr 2019
Sommeren er i fuld gang, og der er et væld af opgaver og sammenkomster, som skal løses og afvikles. Det kan virke uoverskueligt, men fortvivl ikke, du får en enkel og overskuelig guide, der hjælper dig igennem de tre ting du altid overser, når der skal gøres klar til de mange madarrangementer den kommende tid.

De 3 ting du altid overser
I denne guide fokuseres på de tre ting, der altid overses, og vi starter over langs vinduet inde i stuen.

Radiatorer
Radiatoren er ofte et punkt, der overses i mange klassiske runder med rengøring i danske hjem. Det tager dog kun små 5 til 6 minutter pr. radiator, og det er da til at overskue for alle.

Hent din støvsuger og sæt et langt mundstykke på, så du nemt kan støvsuge omme bag ved din radiator langs væggen og hen langs radiatoren. Støvsug al snavset grundigt væk. Lav en spand varmt vand og hæld en hættefuld universalrengøringsmiddel ned i spanden. Dyp en klud og vrid den hårdt op. Vask og aftør ydersiden på hele din radiator med sæbevandet.

Hvordan rengør du bagsiden af din radiator? Metoden afhænger af, hvor meget plads der er til at komme om bag ved din radiator med udstyr og klude. Brug ovenstående spand med sæbevand eller lav en frisk spand sæbevand, hvis opløsningen ovenfor er blevet beskidt.

Find et stort rent viskestykke eller et stort rent og tyndt håndklæde. Dyp stoffet i sæbevandet og vrid stoffet hårdt op i spanden med sæbevand. Så lister du viskestykket med sæbevand eller det tynde håndklæde ned bag radiatoren og griber fat med hænderne i begge ender. Nu kan du vaske radiatorens bagsiden ved at trække dette stykke stof med sæbevand frem og tilbage. Bemærk at du bør gentage denne øvelse mange gange for at få fjernet al snavset grundigt. Vær opmærksom på at få tørret eventuel overskydende afdryppet sæbevand op fra både gulv, karme og radiator inden du afslutter arbejdet. Klik og se flere råd om rengøring her.

Dørhåndtag og håndtag på alle skabslåger
Et andet emne, der nemt overses er alle håndtagene på døre og skabslåger i hjemmet. Måske du allerede nu sidder og bliver helt træt og opgivende, men fortvivl ikke. Når først alle er i gang, så tager det ingen tid.

Dørhåndtag fås i et væld af former og materialer. Fælles for dem alle er, at de er rigtig gode til at opbevare bakterier og vira, og de kan derfor let være et medie, som i værste fald kan flytte uønskede mikroorganismer fra et familiemedlem til et andet, og i værste fald være en smittekilde til overførsel af sygdomme i hjemmet. Med det i mente er dørhåndtagene og alle håndtagene i hele hjemmet bestemt en vigtig detalje.

Du bør kun anvende pH-neutralt opvaskemiddel, så tager dine håndtag ikke tager skade. Der findes visse former for opvaskemiddel i markedet, der ikke er pH-neutrale, så vær særlig opmærksom på dette. Brug kun pH-neutralt opvaskemiddel til rengøring af dine håndtag.

Lav to store spande. Den ene spand med varmt vand, der tilsættes en lille skefuld pH-neutralt opvaskemiddel. Den anden spand den fyldes med iskoldt vand. Vask alle dørhåndtagene, håndtag på køleskab, ovn og alle håndtagene på skabslåger med opvaskemiddel. Efter vask af hvert enkelt håndtag, så tør sæben af med en hårdt opvredet klud fugtet med koldt vand. Afslut rengøring af håndtagene med en aftørring i et rent og tørt viskestykke.

Bemærk, at hvis dine håndtag er oliebehandlet eller behandlet med lak, så kan du efter gentagne afvaskninger hen over årene have behov for at skulle overfladebehandle alle dine håndtag og dørhåndtag igen.

Ben og fødder på alle møbler
Et sidste overset emne, der ofte overses, når der er travlt derhjemme er rengøring af ben og ikke mindst fødder på dine møbler i derhjemme.

Lav en stor spand med varmt vand og tilsæt en lille teskefuld pH-neutralt opvaskemiddel. Dyp din klud i sæbevandet og vrid kluden hårdt op. Vask ben og fødder på dine møbler. Dyp og skyl kluden løbende, så får du det bedste resultat. Bemærk, at hvis du har møbler, som er oliebehandlet eller lakbehandlet, så kan du efter gentagne afvaskninger hen over årene have behov for at skulle overfladebehandle alle dine møblers fødder igen.

Afslut det store arbejde med en god middag og nyd, at I har lukket en opgave som mange overser. Bon appetit.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce