Spar penge på regningerne i hjemmet

Spar penge på regningerne i hjemmet

25. nov 2018

Hver måned kommer der en række regninger, der er nødvendige for at kunne bo i f.eks. et hus eller en lejlighed, hvad end du bor til leje eller ejer din bolig. Det kan være forsikring, varmeregning og el, og i det store hele kan det godt løbe op i et højere beløb, end du havde forestillet dig. Der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at minimere disse regninger, så du i stedet kan bruge pengene på noget af det sjove. For vi bruger ofte mere energi i hjemmet, end vi regner med, og det gælder både strøm, varme og vand. Vi kommer med tre tips til, hvordan du kan spare penge på regningerne, uden at det kræver en masse tid og en omstrukturering af hverdagen.

 

Sluk på kontakten

Mange af os har stikdåser eller stik i de mange stikkontakter, som du finder i hjemmet i dag, men faktisk kan det gå hen og blive en strømsluger. For selvom vi slukker vores fjernsyn på fjernbetjeningen eller ikke lader vores computer op i opladeren, så bruger disse produkter stadigvæk strøm. For standbyfunktionen, som du f.eks. finder på et fjernsyn eller en PlayStation, er en usynlig strømsluger. Slukker du på kontakten, når du går i seng eller ikke er hjemme, så vil det i sidste ende spare dig for en høj regning når måneden er omme.

 

Overvej dit vandforbrug

Vi danskere bruger omkring 100 liter vand om dagen, og det lyder af meget. Der er også mange ting, som vi skal bruge vand til for at kunne udføre, men du kan nemt nedbringe dit forbrug en smule, hvis du tænker dig om en ekstra gang. Overvej dit daglige vandforbrug, og se på, hvor du måske kan spare lidt på vandet. Tager du lange bade, så kan du forkorte disse eller lade bruseren køre på kun 50 % af den styrke, som den plejer at køre med. Du kan også sikre dig, at dit brusehoved er et af de vandbesparende af slagsen, og så er det måske ikke nødvendigt at vaske håret hver eneste dag. Vasker du op i hånden, skal du sørge for at bruge en balje med vand og sæbe til din opvask i stedet for at lade vandhanen løbe.

 

Sluk for varmen

En af de klassiske fejl, som vi laver i hjemmet, er, at vi glemmer at slukke for varmen, når vi lufter ud. For selvom det ikke bliver koldt i rummet, så vil din radiator ofte gå i gang af sig selv, når den mærker den kolde luft. På den måde risikerer du, at dine radiatorer blæser derudaf, når du lufter ud for at komme af med varmen. Tag altid en runde, inden du lufter ud, og så er det en god idé at lade varmen stå på et lavt niveau eller være helt slukket, hvis du er væk hjemmefra over en weekend. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce