Spar penge i hjemmet med reservedele

Spar penge i hjemmet med reservedele

26. feb

Vi ønsker alle at spare penge i hverdagen. Det betyder blandt andet, at vi er blevet ekstremt fokuserede på, og gode til, at sammenligne priser online og gå efter de såkaldt ‘bedst til prisen’. Er din støvsuger gået i stykker, kan den umiddelbare løsning være at erstatte den, hvilket kan være bekosteligt. I stedet kan du med fordel undersøge, hvor problemet stammer fra, da det er muligt at finde reservedele til hvidevarer og for eksempelvis støvsugere.

Reparer dit yndlings elektronik

For krøllejern og andre stylingredskaber gælder det ofte, at pris og kvalitet hænger sammen. Det betyder, at et krøllejern eller en hårtørrer ofte er en større udgift, men også en investering, der kan holde i mange år. Ligegyldigt om dit krøllejern holder i 3 eller 5 år, vil det på et tidspunkt sige fra, hvilket gør, at du muligvis skal investere i et nyt. I sådanne tilfælde kan det være en fordel at undersøge, om du kan købe reservedele og reparere dit krøllejern, inden du skifter det ud. Det gælder desuden for al elektronik. Der er nemlig mange penge at spare ved at udskifte enkelte dele i elektronik, i stedet for at købe nyt. Vælger du at reparere dit elektronik, undgår du samtidigt at tappe ind i den køb og smid væk-kultur, som belaster miljøet. 

Spar penge på køkkenet

Køkkenets hvidevarer er dyre, og når for eksempelvis en ovn skal skiftes ud forsvares dette med, at vi bruger denne mange gange ugentligt. Det er imidlertid en skam at smide ud og købe nyt, inden man har undersøgt, om man kan give sine hvidevarer nyt liv med skift af reservedele. Det er for eksempelvis muligt at købe forskellige typer af reservedele til forskellige ovn-mærker, og disse reservedele dækker over alt fra knapper til varmelegemer. 

Sådan vedligeholder du din ovn

Hvis du ønsker at forlænge din ovns levetid, kan du med fordel yde en ekstra indsats med rengøringen. Det, du skal bruge, er brun sæbe, opvaskemiddel og vand. Består din ovn af glat emalje, kan du smøre denne ind i brun sæbe og tænde ovnen på 100 grader. Sluk ovnen, når sæben begynder at boble. Når ovnen er kølet ned, vaskes sæben af. Bradepander kan nemt være med i ovnen. Du kan også smøre bageriste ind i brun sæbe, og dække dem til med klar husholdningsfilm i 30 minutter. Efter de 30 minutter, kan du vaske sæben af og eventuelt skrubbe genstridig snavs af med en skuresvamp.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x