Sover din baby uroligt?

Sover din baby uroligt?

15. nov 2020

Mange småbørnsforældre oplever at deres babyer sover dårligt. Hvis din baby ikke sover godt,  så påvirker det  dit barns udvikling og trivsel negativt. En baby der ikke sover godt, kan påvirke hele familien. Både din og dit spædbarns søvn er vigtigt at prioritere. Bedre søvn giver et bedre og gladere liv for hele familien. 


Babyer er forskellige, så det er vigtigt, at du finder den metode, der er bedst for lige netop dit barn. Prøv dig frem og eksperimenter. 


Der er dog nogle simple elementer, der kan forbedre dit barns søvn markant. 


Kropskontakt

Kropskontakt betyder alt for din babys søvn. Nogle gange, når din baby sover uroligt, er det fordi, de er utrygge. Deres instinkt er, at de skal sikre sig, at flokken og far og mor er tæt på.  Babyer er forsvarsløse, så de er dybt afhængige af deres forældre.

Hvis de kan høre, at deres forældre er i nærheden, kan de trygt hvile. Hvis du kan høre deres flok, så ved de, at der er nogen på vagt, som passer på dem. Biologisk er det en mekanisme, der har reddet spædbørns liv.

Derfor er et simpelt trick, at du skal sørge for, at din baby kan mærke dig. Ringslynger er en effektiv metode til at give dit barn tryg hvile og god søvn. Når dit barn sidder i en ringslynge, så kan det hele tiden høre dig, mærke din vejrtrækning og din hjertebanken. Det gør barnet trygt. De kan mærke, at du er rolig.

Babyer sover ikke bedre i mørke og stilhed, det gør dem utrygge. Hvis du bærer dit barn på brystet i en ringslynge, så vil din baby let kunne falde til ro.

Samtidig er ringslynger vildt flotte. Det er en praktisk, naturlig og simpel metode til at have din baby med dig. Du kan få ringslynger i et utal af designs, så du kan have din baby moderigtigt med på farten. 

Gode rutiner

Du vil opleve at rutiner er en god måde at skabe bedre søvn for dit barn og for dig. Forsøg at læg barnet til at sove på nogenlunde samme tidspunkter på døgnet. Det skaber trygge rammer for dit barn. Dit barn vil naturligt blive træt, når det er ved at være en tid til en lur. Så kan du også bedre planlægge din dag, så du kan få noget fra hånden, selvom du har et lille barn.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x