Skal du flytte hjemmefra? Her er de 6 vigtigste ting d...

Skal du flytte hjemmefra? Her er de 6 vigtigste ting d...

6. mar 2021

Dette indhold er sponsoreret 


Der er mange praktiske ting at skulle have styr på, når du flytter hjemmefra. Du skal nu stå på egne ben, og pludselig er du selv ansvarlig for alle aspekter af økonomien, både budget, forsikringer, bank osv. I denne artikel finder du 6 ting, du skal være opmærksom på som førstegangs flytter. 

Læg et budget 

Det er vigtigt at får styr på dine udgifter og indtægter ved at lægge et budget. Her kan du indsætte alle poster til mad, husleje og alle andre faste udgifter. Internet og mobilabonnement er typisk nogle poster, man kan glemme at tænke på, før man flytter hjemmefra første gang. Mange som flytter hjemmefra har ikke den store månedlige indkomst, derfor er det vigtigt at undersøge flere forskellige internet udbydere for at finde den løsning, der passer bedst til boligen. 

Skift folkeregisteradresse 

Senest fem dage efter din flytning skal du huske at skifte folkeregisteradresse. Dette har du pligt til, og det er vigtigt når du for eksempel skal stemme til folketingsvalg eller kommunalvalg, så du kan få din stemmeseddel. Skiften af postadresse følger automatisk med, når du skifter folkeregisteradresse. 

Læge og tandlægeskift 

Det er også vigtigt altid at kunne komme til lægen eller tandlægen, hvis det bliver nødvendigt. I forbindelse med flytning koster det ikke noget at skifte læge, og du får automatisk tilsendt et nyt gratis sundhedskort, så du altid er sikret. 

Tegn de vigtigste forsikringer 

Du bør som minimum tegne både en indboforsikring og en ulykkesforsikring. Indboforsikringen er vigtig, hvis du får indbrud eller hvis en brand skulle opstå, da du her kan få erstatning for alle de ting du mister. Ulykkesforsikring er vigtig, hvis du skulle komme ud for skader på egen krop, for eksempel tandskader, som ellers kan være en dyr fornøjelse at få ordnet. 

Boligstøtte

Hvis du som mange andre førstegangs flyttere skal flytte i en lejebolig, og måske skal du på SU, så er boligstøtte et fantastisk supplement til indtjeningen og dermed betaling af husleje. Du søger boligstøtte hos Udbetaling Danmark, der vil behandle og udregne, hvor meget du kan få i boligstøtte alt efter dine specifikke bolig omstændigheder.

SU og skat 

Hvis du flytter i forbindelse med at skulle starte studie, vil du primære indtjening være SU. Dette skal du også selv sørge for at ansøge om. Derudover kan du selvfølgelig også have et studiejob ved siden af, for at kunne have lidt ekstra luft i økonomien. Din indtjening vil derfor ændre sig meget med en flytning, så det er vigtigt at have styr på din årsopgørelse. Det er så ærgerligt at skulle betale penge tilbage i skat, især når man ikke venter det. Så husk at få overblikket over dette.  



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce