Sådan søger du hjælp og gode råd til boligkøb

Sådan søger du hjælp og gode råd til boligkøb

27. nov 2018

Et boligkøb er en kompleks størrelse, og kræver indsigt i mange forskellige forhold. Lån, forsikring, gennemgang af købsaftale og en masse andre ting. Der er ikke noget man let kan skippe, og derfor kan det være en rigtig god ide at alliere sig med en dygtig boligadvokat.

 

Find det bedste lån og prioritér

Når drømmehuset er fundet, og man er klar til at slå til, er det naturligvis vigtigt at have helt styr på lånesituationen, og den generelle økonomi. Vil man komme til at sidde hårdt økonomisk, skal der prioriteres blandt de fremtidsplaner, man har. Der findes en lang række online søgeportaler, hvor man kan finde de lån, der giver de bedste låneforhold. Ofte er det dog mere naturligt at gå direkte til sin bank og høre, om og hvordan den kan hjælpe en godt på vej. Boligadvokaters pris og kvalitet svinger, ligesom alt andet, men det er muligt at finde gode og pålidelige advokater om man så søger i fx København, Aarhus, Aalborg eller et helt andet sted i Danmark.

 

Gennemgå købsaftalen

Her er det vigtigt at pointere, at så længe sælger ikke har skrevet under på købsaftalen, er denne kun et tilbud fra køber om at købe boligen. Det er altså muligt at springe fra uden omkostninger, så længe sælger ikke har underskrevet. Inden det sker, er der megen fornuft i at få en boligadvokat til at kigge købsaftalen igennem, for at se om der er noget, der stikker ud i en forkert retning. Samtidig kan advokaten varetage dialog med alle relevante parter for boligkøbet. Efter sælgers underskrift af købsaftalen har køber 6 hverdage til at fortryde handlen, men skal til gengæld betale 1% af købesummen til sælger.

 

Styr på dokumenterne

Der er, sammen med købsaftalen, en stor mængde dokumenter og bilag der skal gennemgås, som fx tilstandsrapport, jordforureningsattest, energimærkning og byggeskadeforsikring. Siden 2009 er alle skøder i øvrigt blevet digitaliseret, og skal tinglyses via tinglysning.dk. Har man tid og mulighed for selv at sætte sig ind i dokumenterne, er det selvfølgelig den billigste metode, men mange gange kan der være enkelte forhold, som man ikke kender til, og som kræver ekspertise. Det vil en særlig boligadvokat hjælpe med, og ofte til en lav pris ift. boligens værdi.

 

Få handlen godkendt

Når alle dokumenter er gennemgået og godkendt, kræves der en underskrift fra sælges side, og her kan man med en advokat, sikre at købet afsluttes på en ordentlig måde, hvis man søger om et advokatforbehold, så advokatens underskrift er den endelige godkendelse af købsaftalen.

 

En god afslutning

Enhver god handel afsluttes bedst, når alle parter er tilfredse, trygge og føler sig godt behandlet, og når boligadvokaten – såfremt man har valgt at søge om advokatforbehold - har sat den endelige underskrift.

Nu kan livet i det nye hus begynde, med alt hvad det indebærer. Og skal man på et tidspunkt sælge igen, gælder der det samme – tag fat i en god boligadvokat. Det betaler sig i sidste ende at have styr på alt ifm. bolighandel.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce