Sådan skaber du det bedste hjemmekontor

Sådan skaber du det bedste hjemmekontor

4. okt 2018
Et hjemmekontor skal kunne flere ting. Dels skal det være praktisk – del skal passe ind i din øvrige indretning. Bliv klogere på hvordan du får det bedste (og det flotteste) hjemmekontor.

Mange der arbejder hjemmefra ender med at sidde og arbejde ved hjemmets spisebord – eller endnu værre: i sengen eller i sofaen. Du ved det måske allerede, men dette kan resultere i, at du får ondt i nakke og ryg. På sigt kan det faktiske betyde, at du får permanente skavanker. 

Mangler du plads?
Det er ikke alle, der er så heldige at have et helt rum i boligen, som de kan bruge til hjemmekontor. Derfor må de stille sig tilfredse med boligens indeværende inventar. Sådan behøver det dog ikke at være. 

Der findes flere udbydere på markedet, der tilbyder flotte hæve sænkeborde, der perfekt kan placeres blandt den eksisterende indretning. Bordene kan købes i et væld af størrelser og farver, så begrænset plads heller ikke behøver at være en hindring. 

Tænk ergonomisk når du vælger skriveborde og skrivebordsstole
”Ergonomi” er blevet et buzz-word i erhvervsverdenen, og dette er ikke uden grund. Ergonomiske hæve sænkeborde betyder, at bordet kan justeres i højden, så det er muligt at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Der er flere grunde til, at du bør tage ergonomi alvorligt, når du skal indrette din arbejdsstation. 

Undgå smerter i ryg og nakke med det rigtige hæve sænkebord
Alt for mange lider af smerter i ryg og nakke, og det er tit et resultat af stillesiddende arbejde – og dårlige arbejdsstillinger. Jyllands-Posten skriver, at hele 40% af FOA’s medlemmer har smerter hver eneste dag. Med et hæve sænkebord kan du stå op i løbet af dagen, og det giver dig en masse fordele, som blandt andet indebærer mindre risiko for smerter i musklerne. 

Her er fordelene
Hvis du står op i løbet af dagen, får du brugt dine muskler, og det betyder blandt andet, at du ikke får en dårlig kropsholdning. Sidder du i samme stilling hele dagen, bliver dine muskler ”slappe”, og du bliver (på sigt), derfor ikke i stand til at holde kropsholdningen korrekt. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at du ”falder sammen”, og at du får en overbøjet kropsholdning – ikke særligt flatterende. 

Hvis du derimod står op i løbet af dagen, får du styrket dine muskler. Du bliver også bedre til at bevare koncentrationen. Hvis du ændrer din arbejdsstilling i løbet af dagen, øger du din blodcirkulation, og du har mindre risiko for muskelspændinger, der blandt andet kan give dig spændingshovedpine. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg