Sådan renser du dit tag for mos og alger

Sådan renser du dit tag for mos og alger

20. sep 2018
Efter et blæsende efterår med nedfaldne blade, så kan ens tag godt komme til at se noget beskidt ud. Der kan hurtigt begynde at gro mos og alger på taget, hvis ikke man har været hurtig til at fjerne det. Men det kan heldigvis fjernes, så du undgår et ”grønt” tag og frostsprængninger over vinteren. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan rense dit tag for mos og alger.
 
Hvor slemt ser taget ud?
Det første trin, du skal igennem, er at tage et godt kig på taget. Er der meget mos og alger, der går langt op på taget? Er der nogle af tagpladerne, der allerede er flækket eller gået i stykker? Så kan det altså være, at du skal have en ekspert ude og kigge på det. For det nytter ikke noget at stå at skrubbe på sine tagplader, hvis de egentlig har brug for en hel udskiftning.
 
Tagrensning gør dit tag flot at se på igen
Men hvis ikke taget har de helt store skader, så er det formentlig nok med en tagrensning. Det er virkelig noget, der kan få taget til at se nyt ud igen. Og så sikrer det også, at du ikke får frostsprængninger hen over vinteren. Hvis der kun sidder mos på det nederste tag ved tagrenden, så kan du formentlig godt selv tage det. Hvis bare du har en høj stige, så kan du fjerne de værste vækster fra taget og tagrenden.
 
Men hvis mosset og algerne vokser længere op  at få professionel hjælp til rensning af tag.  det bedst at få professionel hjælp til tarste vækster fra taget og renden, så kapå taget, hvor du ikke kan nå det fra stien, så er det bedst at få professionel hjælp til rensning af tag. Med professionel hjælp er du sikret, at taget kommer til at se helt nyt ud. Og så undgår du også selv at skulle op og kravle på taget, hvilket i sidste ende både kan være farligt for dig og taget.
 
Tagrensning København
Ligger dit hus i Storkøbenhavn, så er der masser af muligheder for tagrensning i København. De kører glædeligt hjem til dig og renser dit tag, så det er helt klar til julen. Hvis det trænger til det, kan du til og med købe tagmaling med. Så fremstår taget helt nyt og flot. Hvis du bor uden for København, så er der selvfølgelig også muligheder for tagrensning og tagmaling for dig.
 
Men hvis du gerne selv vil kaste dig ud i projektet, så er der vigtigt at have sat sig godt ind i tagrensning først. Hvad bruger man til tagrensning? Hvorhenne må man gå på tagplader? Det er alt sammen vigtigt for, at du ikke kommer til at beskadige dit tag yderligere. Det vigtigste er din egen sikkerhed. Man kan komme slemt til skade, hvis man falder ned af sit tag.
 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg