Sådan personliggør du hjemmets indretning

Sådan personliggør du hjemmets indretning

9. jun 2022

Indretning af hjemmet kan for nogle være helt naturligt, for andre er det svært at overskue. Når man skal i gang med at indrette hjemmet, så kan det ofte være en god idé at hente inspiration fra enten boligsider online, eller fra magasiner. Nogle fifs her og der, kan være med til at skubbe processen i gang med indretningen, hvorefter man så kan sætte sit eget personlige præg på hjemmets udseende. Læs med her.

Indretningen er ikke bare med til at gøre hjemmet hyggeligt og beboeligt, men også hjemligt. Indretning af hjemmet kan gøres på mange måder, blandt andet med farver, personlige fotografier i rammer, samt unikke samleobjekter fra livets gang.

Gør indretningen lidt sjovere

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad der er at foretrække i forhold til farver og stil. Står du dog overfor at skulle indrette et hjem på ny, så kan det måske være en idé at springe ud i noget nyt. Noget mere vovet og anderledes end hvad du normalt ville gøre i forhold til stil og indretning. Du kan eksempelvis vælge anderledes møbler fra genbrugsbutikkerne og lave en mere ’quirky’ stil i dit nye hjem. Køb puder eller andre pynteting i glade farver eller mal den ene væg en anden farve.

Dine ting – dine minder

Et hjem må gerne afspejle dig som person. Hvad du kan lide, hvad du har lavet og hvilke farver du elsker. Igennem livet har du sikkert samlet på nogle ting og sager fra enten hjemlandet eller udlandet. Disse ting har en historie med sig, som uden tvivl sikkert er vigtigt for dig. Sæt gerne disse ting i vinduer, på hylder eller reoler eller hæng dem op på væggen.

Billeder fra dit liv igennem årene er naturligvis også værd at vise frem. Du kan blandt andet finde flotte rammer, som passer til billederne. Hæng dem eventuelt op i gangen, i stuen eller i soveværelset.

Gør hjemmet mere levende med planter

Planter og blomster gør rigtigt meget for udseendet af hjemmet. Den grønne farve i sig selv giver lige det der ekstra touch til stilen uanset om den er minimalistisk eller farverig. En anden fordel ved at have planter, er naturligvis også at de er ganske effektive for indeklimaet. De større stueplanter giver det mere vilde jungle-look, hvilket gør indretningen lidt mere spændende at kigge på.

Få inspiration

Dét som du kan gøre, hvis du føler dig tom for ideer, er at kigge på indretning online, eller du kan få en tur i butikkerne blot for at få inspiration til hjemmet. Online kan du finde masser af fede tips til den mere ’sustainable’ måde at indrette hjemmet på samt hvordan du kan forny dine gamle møbler og ting.

Der er måske alligevel ingen grund til at smide de gamle stole ud, du kan måske alligevel finde på en fedt gør-det-selv projekt som giver dem nyt liv. Om du er til den mere moderne stil, den nordiske minimalistiske og ’rene-linjer-stil’ eller du elsker alt ved den smukke boheme stil, så er der inspiration at hente.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce