Sådan indretter du smart et mindre hjem

Sådan indretter du smart et mindre hjem

22. feb 2018

Står du og er flyttet i en mindre bolig og vil gerne have mest muligt ud af den? Det kan være svært at få indretningen til at gå op, når man ikke har så mange kvadratmeter at gøre med, men det kan heldigvis sagtens lade sig gøre. Her får du gode råd til hvordan.

Find på smarte opbevaringsløsninger

En af de største udfordringer ved en mindre bolig er at finde plads til alle sine sager. Derfor skal du være kreativ med dine opbevaringsløsninger. For eksempel kan du opbevare masser af ting under sengen, og hvis du køber en seng med indbygget opbevaring, kommer man end ikke til at kunne se det. Derudover kan man eksempelvis købe fine og dekorative puffer, som der også er plads til opbevaring i. En anden smart måde at få ”mere” plads på er ved simpelthen at udnytte alle hjørne og kroge. Få for eksempel fat i møbler, som netop kan passe ind i et hjørne, hvis det er snævert med pladsen til en ganske almindelig kommode eller reol. Kig dig omkring på nettet – der er masser af smarte muligheder derude, og hvis du vil have dem til en god pris, kan du finde en rabatkode og derved klare indretningen både billigt og smart. Har du lidt flere penge at gøre med, kan du også få speciallavet et møbel til en særlig krog i dit hjem.

Brug dekorative møbler

Selvom du ikke har så mange kvadratmeter at gøre med og alligevel gerne skal have plads til alle dine ting, vil du sandsynligvis stadig gerne have et hyggelig og personligt hjem. En måde at opnå dette på er ved simpelthen at vælge dekorative møbler. Hvis møblerne og alle de praktiske elementer i sig selv er med til at give karakter, behøver du ikke ”spilde” lige så meget plads på pyntegenstande og billeder. Derfor kan det for eksempel være en god idé at investere i dekorative hylder – i stedet for at de blot er helt kedelige og enkle, kan de have forskellige spændende udformninger og være fremstillet i anderledes materialer, og på den måde er de med til at bidrage til dit hjems personlighed. Desuden kan du naturligvis finde masser af møbler, som har tonsvis af charme og kant. Gå på opdagelse i diverse genbrugsbutikker og kig efter finurlige elementer, som kan være med til at sætte et personligt præg på hjemmet, men som samtidig bidrager til en funktionel og meningsfuld indretning.

Snyd dig til mere plads

Sidst, men ikke mindst, kan du snyde dig til mere plads. Eller rettere sagt: Du kan skabe illusionen af, at der er mere plads. Det gør du for eksempel ved at undgå (tunge) gardiner, holde dig til lyse farver og generelt sørge for god belysning i boligen. Desuden skal du holde dig fra bombastiske møbler i mørke farver. Det vil sige, at store lænestole og Chesterfieldsofaer er et no go. Hold dig i stedet til ”lettere” møbler med tynde ben og i lysere materialer. Der er ingen, der siger, at hele din bolig behøver at være kridhvid, men eksempelvis en stol i mørkt velour stjæler bare meget fokus, plads og lys i rummet. En anden måde, hvorpå du kan skabe et indtryk af mere plads, er ved at hænge dine billeder lidt for højt. Hvis du giver en lille smule mere plads imellem møblementet og dine billeder, end du normalt ville gøre, skaber det en optisk illusion af, at der er mere plads i rummet generelt. Det er altså små ting, der skal til, men det kan gøre meget for det samlede indtryk i sidste ende. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce