Sådan indretter du den perfekte terrasse

Sådan indretter du den perfekte terrasse

12. aug 2020
Dette indhold er sponsoreret

Er du så heldig at have en terrasse du skal til at indrette, eller mangler du blot inspiration til din nuværende indretning af terrassen? Så er du landet det rigtige sted. Vi vil nemlig i denne artikel hjælpe dig med at indrette en, ikke mindst flot, men også funktionel terrasse, så den kan yde sit bedste til alle de formål, du vil bruge den til. Terrassen kan nærmest betragtes som et ekstra rum, eller en forlængelse af huset, så det er med at udnytte den bedst muligt.

Vælg en stil
Indret din terrasse med en bestemt stil for øje og opnå dermed et bedre helhedsindtryk, hvor den røde tråd i indretningen bliver tydelig. Du kan blandt andet finde inspiration i den nordiske stil, boheme eller jungle stil. Den nordiske stil er kendt for sin minimalisme og elegance, så hvis man vælger denne stiltype, er det med at have valgt enkelte farver og materialer ud, som går igen for at opnå et elegant og ryddeligt udtryk. Boheme eller jungle terrassen er af et mere etnisk udseende og er begge stiltyper der byder ind til hygge og leg. Boheme stilen vil lægge op til en masse fine tekstiler og dejlige kurvemøbler, hvor junglestilen er lidt mere vild, hvor kodeordet er en masse grønt.

Find inspiration
Det kan være svært at vælge disse stile ud og forestille sig dem, så et godt tip er, at gå på jagt efter inspiration i andres terrasser, inden du kaster dig ud i indretningen af din egen. I Danmark er der et hav af terrasser, og også en masse flotte af slagsen, så du kan blot gå en tur i dit nabolag og betragte, hvordan andre har indrettet deres terrasse og vurdere om den indretning også ville passe ind i dit hjem. Der er også et væld af inspiration at finde på diverse sociale medier, blandt andet Instagram ville være et godt sted at starte ved blot at søge på hashtagget terrasse.

Funktionalitet
Et vigtigt punkt i indretningen af ens terrasse er at tænke funktionaliteten af den ind. Vil du gerne have en terrasse, der kan nyde godt af dine grønne fingre? Så sørg for at få inkorporeret en masse bede og krukker med både planter og blomster i, så du kan nyde at pleje og nusse om din terrasse. Skal din terrasse bruges til madlavning og middagsselskaber kunne det derimod være godt at bruge pladsen på et udekøkken og et godt spisebord med stole til, så der er plads til massere af gæster. Det kan også være at din terrasse skal være børnevenlig og indbyde til leg? Så kan du med fordel investere i gynge- eller legestativer og mobile, bløde møbler som for eksempel sækkestole til udendørs brug. 

Der er altså mange måder og muligheder, når det kommer til at indrette ens terrasse, men vi har her hjulpet dig med nogle af de ting, der er vigtige at have med i ligningen. Få klarlagt din egen stil og hvilke funktioner din terrasse skal have og gå så ud fra det, når du indretter.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce