På jagt efter nyt til værktøjskassen?

På jagt efter nyt til værktøjskassen?

16. sep 2021

En god værktøjskasse skal indeholde mange ting. Du kan blandt andet få brug for at have skruetvinger, skruetrækker, tommestok, hammer, gaffelnøgler, skruemaskine, bits sæt og meget mere. Der findes et hav af muligheder, når det kommer til forskelligt værktøj til forskellige formål, og derfor kan det også være lidt svært at vide, hvor du skal starte. Står du og skal til at sammensætte en værktøjskasse? Enten fordi du ikke har en, eller også fordi skal have udskiftet noget af det gamle værktøj med noget nyt.  Så se med her hvor du kan læse mere om noget af det værktøj, som kan være gavnligt at have i en værktøjskasse. 


Skruetvinger

En skruetvinger kan bruges til lidt af hvert. Formålet med en skruetvinge er, at den holder to eller flere elementer sammen i et fast greb. Hvornår kan det være nyttigt, tænker du måske? Det kan det blandt andet, hvis du skal have limet to ting sammen, da skruetvingen holder de to elementer samlet og på plads, indtil limet er tørret. Derudover kan skruetvingen fungere som en tredje hånd. Hvis du eksempelvis skal have skruet to ting sammen og synes, at det er besværligt, at skulle bruge en hånd til at holde dem på plads, så kan skruetvingen være en fremragende hjælper. Der findes mange forskellige slags skruetvinger, du kan eksempelvis finde en bessey skruetvinge her.


Skruemaskine

En skruemaskine, også kaldet en bore- og skruemaskine, er en vigtig genstand i de fleste menneskers værktøjskasse. Det er det stykke værktøj, som du muligvis har allermest brug for til diverse hjemmeopgaver. Den kan bruges til ting såsom at samle møbler og hænge billeder eller hylder op, som er noget, som de fleste har brug for at gøre derhjemme. Den kan også bruges til større opgaver, som hvis du skal montere vinduer eller bygge et nyt skur. Det er et værktøj med mange funktioner, og der findes mange forskellige slags. Hvis først du har bore- og skruemaskinen, kan du købe diverse bits sæt, så du kan bruge maskinen, til de opgave du må stå overfor. 


Tommestok 

Hvis du spørger en tømrer, vil han formentlig fortælle dig, at en god tommestok ikke er til at undvære. Du bruger en tommestok til mange ting, og de fleste af tingene er nok rimelig åbenlyse. Med en tommestok kan du eksempelvis måle op, når du skal vide, om der er plads til den nye sofa. Den er også nyttig, når du skal hænge hylder op. Hvis du er i gang med større opgave som at bygge en væg, er en tommestok uundværlig, da den skal bruges, når både gips og træ skal skæres til. Alt i alt kommer du ikke langt uden en tommestok. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x