Overvej disse tre ting når du skal vælge lejebolig

Overvej disse tre ting når du skal vælge lejebolig

23. apr 2021

Står du og skal finde ny bopæl, er det altid en stor og vigtig beslutning. Lejer du sig ind et sted, vil du altid kunne opsige lejekontrakten igen, hvis du på sigt skulle fortryde sin beslutning, men typisk vil der være en lang række udgifter forbundet hermed. Derfor prøver du naturligvis at finde en bolig, som opfylder de vigtigste krav, og som du derfor kan se sig selv bo igennem et langt stykke tid.

Det er heller ikke en hemmelighed, at det kan være svært at få alle de ting, du ønsker, i en bolig. Derfor skal du prioritere og gøre op med sig selv, hvilke ting der er et krav, og hvilke ting du godt kan undvære.

Boligens beliggenhed

Hos Kvikbolig er det nemt at danne sig et overblik over de forskellige boliger og deres beliggenhed. Boligens beliggenhed er nemlig noget, mange tager fejl af. Det er nemt at falde for en bolig, som ikke ligger centralt, fordi prisen ofte også vil være billigere. Dog skal du tænke fremad og forestille sig de behov, du får, når du er faldet til i boligen, og det bliver hverdag.

Her kan du ende med at finde ud af, at du hellere ville have boet centralt og betalt prisen for det. Du skal hele tiden opveje, om det er prisen værd – vil du bo centralt i København eller Århus, vil der typisk også medfølge en dyrere husleje.

Boligens forbrug

En anden ting, som også vil komme til at afspejle sig i boligbudgettet, er boligens forbrug. Vand- og elforbrug vil typisk være svært at gøre noget ved, men boligens varmeforbrug afgøres derimod typisk af boligens alder. Nyere boliger vil ofte have et billigere og mindre varmeforbrug end de ældre boliger. Vælger du en ældre bolig, kan det derfor være en god idé også at have det med i overvejelserne.

Boligens indretning

Du danner sig typisk et hurtigt førstehåndsindtryk, når du er til fremvisning i en ny lejebolig. Det er vigtigt at stole på sit førstehåndsindtryk og sin mavefornemmelse, men du skal også huske at være realistisk. Du kan prøve at forestille sig, hvordan boligens indretning af forskellige rum vil kunne fungere for en selv, og du kan prøve at forestille sig, hvordan du vil placere sine møbler. Når du gør sig disse overvejelser, vil du også blive klogere på, om boligen har potentiale eller ej.

 

Synes du, at det er svært at overskue indretning af en tom bolig? Du kan evt. hente flere tips her, hvor vi har samlet fem artikler med forskellig indretningsinspiration. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce