Let og overskuelig fakturering - for alle

Let og overskuelig fakturering - for alle

12. aug 2018

Let og overskuelig fakturering, selv for møbelpolstrere


Fakturering er en væsentlig del af at have en virksomhed, hvor der indgår køb og salg af produkter eller ydelser. Det kan være alt fra møbelpolstring til salg af havekrukker. Fakturering er med til at sørge for, at regnskabet er i orden og at man nemt og overskueligt kan finde gamle ordrer og opkrævninger. Derfor er det også af stor betydning for en virksomhed at have styr på denne del af arbejdet. Du kan hurtigt oprette en nem fakturering, som sikrer at faktureringen ikke stjæler for meget af virksomhedens tid. På den måde kan arbejdet effektiviseres og virksomhedens ressourcer kan bruges på andre opgaver.

Alle virksomheder har brug for fakturering

En faktura er et dokument, der indeholder en oversigt over de ydelser eller produkter, der er blevet leveret til en kunde inklusive mængden af ydelser, samt den aftalte pris. Prisen angives altid både med og uden moms og giver et overblik over de samlede omkostninger. En faktura fungerer derfor også som en dokumentation for, at der er blevet indgået en aftale mellem kunde og leverandør. Er du f.eks. en nystartet møbelpolstrer, så skal dine kommende fakturaer indeholde oversigt over både materialer og den arbejdsydelse, der er udført. Gennem fakturering holdes der styr på, hvad virksomheden har leveret af ydelser og hvad der er kommet af indbetalinger. Faktureringen er derfor en vigtig del af bogføringen i en virksomhed og kan ikke undværes.

Lovmæssige krav og formaliteter

Når man laver en faktura til en kunde, er der en række lovmæssige krav og formaliteter, der skal overholdes. Der skal blandt andet være fakturanummer, købers og sælgers navn, adresse og CVR nummer m.m. Fakturanummeret skal desuden være fortløbende, således at der er et overskueligt system i rækken af fakturaer, der sendes ud. For at sikre sig at en faktura overholder alle krav og formaliteter, kan man oprette en fakturering gennem hjemmesider, der har specialiseret sig indenfor dette område. På den måde undgår man problemer med fejl eller mangler, der på den lange bane kan skabe problemer med SKAT.

Udtryk og design på faktura

Udover de formelle og lovmæssige krav for hvad en faktura skal indeholde, har man også mulighed for at sætte sit eget præg på de regninger, man sender ud. Mange virksomheder ønsker et professionelt og strømlinet udtryk på deres tryksager – det gælder også fakturaen. En faktura kan opsættes på mange måder og have forskellige udtryk. Ved hjælp af virksomhedens logo, skrifttyper og måske billeder eller vandmærker kan man sørge for at skabe en både flot og nem fakturering, der matcher virksomhedens udtryk og værdier.

Nem fakturering behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene

Fakturering er en central og vigtig del af en virksomhed. Dog er det ikke et arbejdsområde, som behøver at koste dig de store summer. På nettet kan man finde gratis faktureringsløsninger med skabeloner til en standard faktura, der overholder alle de formelle og lovmæssige krav. Derudover findes der også værktøjer, der kan hjælpe dig med at udfærdige en faktura, så den ser ud præcis som du ønsker og så den passer til din virksomhed som f.eks. møbelpolstrer eller sælger af havekrukker.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce