Kom væggelusene til livs

Kom væggelusene til livs

28. mar 2021

Dette indhold er sponsoreret

Problemet med væggelus har de seneste år været stigende. Både på hoteller, vandrehjem og øvrige overnatningsmuligheder, men også i de private, danske hjem hvor mange er uheldige at tage væggelusene med sig hjem fra eksempelvis en udlandsrejse. Væggelusene kan være yderst svære at komme til livs, da en effektiv behandling mod væggelus kræver, at alle væggelusene i hjemmet bliver udryddet, før de kan nå at formere sig yderligere. Den bedste måde at komme dem til livs på er ofte, at kontakte et professionelt firma til væggelus bekæmpelse som Absolut Skadedyrsservice A/S, der er eksperter i at fjerne de uvelkomne gæster. Der er dog også meget, du kan gøre selv, og vi giver dig her et kort overblik over, hvad du kan gøre.

Frys tøj og tekstil ned

Hvis væggelusene har været et problem længe, og har spredt sig til flere rum og værelser, anbefales det, at i tager kontakt til et skadedyrsservice med det samme. Er det derimod i starten af invasionen, er der flere måder, hvorpå du selv kan bidrage til at bekæmpe væggelusene. Da væggelusene lever og trives i især tøj og beklædningsgenstande, er en mulighed derfor at fryse tøj, tasker, puder, dyner med mere ned i ca. 2 døgn i en dybfryser. Kulden vil slå væggelusene ihjel, og nedfrysning af tøj er en særlig god ide, hvis du har overnattet et sted, hvor du har mistanke om, at der har været væggelus.

Laker med insektlak på overflader

Andre bekæmpelsesmetoder er at tage en særlig insektlak i brug, som væggelusene ikke bryder sig om. Som navnet antyder, kan væggelusene nemlig også bo i sprækker på hårde overflader såsom vægge og trægulve, hvilket kan gøre dem svære at få ram på.

Ved at påføre den særlige lak et par gange om året, kan du fortrænge de fleste af væggelusene. Denne løsning kan dog godt tage en del tid, hvortil det smarteste stadig er at kontakte en professionel, som kan sprøjte dit hjem for væggelus.

Vent ikke med at bekæmpe dem

Væggelus er ikke farlige, men for mange er de en meget ubehagelig værelseskammerat, som kan forårsage megen kløen og irritation. Væggelusene er i kraft af deres meget spinkle størrelse i stand til at gemme sig i selv de mindste sprækker, hvor de let og trygt kan formere sig og sprede sig i hele huset. Når første væggelusene har overtaget hele boligen, kan det tage måneder at komme til livs, selv med en effektiv indsats. Oplever du væggelus i dit hjem, bør du derfor handle med det samme inden problemet udvikler sig, og du risikerer selv at blive generet af væggelusene. Og du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at kontakte en god skadedyrsbekæmper som for eksempel Absolut Skadedyrsservice A/S.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce