Kom i julestemning

Kom i julestemning

11. sep 2019
Julen er endelig over os og al hyggen ligeså. De første æbleskiver er hapset, pebernødderne mæsket og kravlenisser, julemænd og julestjerner pynter fint i vindueskarmene. Julen er skøn, men julen er også kold. Når vi lægger juleentusiasmen på hylden, så er det jo bare vinteren vi har med at gøre. Heldigvis er der ingen grund til at gå at pakke juleglæden væk og pakke dig selv ind, du kan sagtens komme varmt igennem julen. For findes der noget bedre end lune tæer og duften af julebag der fylder hele hjemmet – svaret er nej, det gør der nok ikke. 

Hygge med god samvittighed 
Det er intet mere hyggeligt end at samle familien om at pynte huset. Julen er en tid, hvor vi hygger om hinanden, en tid hvor vi giver hinanden lidt mere tid og opmærksomhed. At samles om et fad vaniljekranse eller friskbagte brunkager kan få et smil frem på alles læber. Julen er som skabt til hygge, men vi er som forbrugere også blevet mere bevidste om vores valg i julen. Hvor vi før gik amok i julelys, julekugler og snespray til vinduet, har vi sparet lidt på elforbruget, kemikalierne og plastikken. Men miljøbevidsthed og julehygge kan sagtens gå hånd i hånd. Genbrug, genbrug og endnu mere genbrug. Find julepyntet frem fra sidste år, så slipper du for overforbrug af plastaffald samtidig med at det giver pynten en nostalgisk følelse. Mangler du alligevel nyt, kan man finde en masse flot julepynt på julemarkeder. Her støtter du lokale butikker og boder og nogle gange kan man være så heldig at støde på julepynt på et loppemarked eller i genbrug – her kan være guld at finde, hvis man ved hvad man leder efter. 

Det miljøbevidste valg 
Foruden pynten, bruger vi også mange ressourcer på at holde tæerne lune og hytten varm julen igennem. Selvfølgelig skal man kunne holde sig varm gennem vinteren, men der finde faktisk også miljøbevidste måder at skrue op for både varmen og hyggen. Løsningen er biopejse, de er ikke kun miljøbevidste, der findes et hav af modeller og så kræver de ingen skorsten. Biopejse er miljøvenlige bioethanolpejse, som ligesom navnet angiver, bruger bioethanol som brændsel. Bioethanol er en slags sprit som er lavet på organiske og bæredygtige materialer, såsom majs og kartofler. Ved brænding udgiver en biopejs hverken røg eller akse og har derfor næsten ingen lugt, man kan endda købe bioethanol med tilsat duft. Pejsen udgiver CO2, men langt mindre end en traditionel pejs eller brændeovn. 

Få en varm vinter 
Men en biopejs kan du altså komme varmt ind i julen med god samvittighed. Nyd pejsens smukke flammer og lad varmen lune både dig og dit hjem. En biopejs er både den miljøbevidste løsning men også den nemme løsning. Du skal hverken bekymre dig om askestøv, skorsten og udgifterne som medfølger eller at skulle genopfriske din spejderviden – en biopejs er nemlig ikke svær at tænde op i. En pejs og dens rolige flammer hører med til den helt gennemførte julestemningsfantasi. For der er jo intet der siger jul, som familie, hyggelige omgivelser og lune tæer. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce