København, Aarhus, Aalborg og Odense: Så stor er prisf...

København, Aarhus, Aalborg og Odense: Så stor er prisf...

16. jan 2018

Ifølge Boligninja, får du meget mere bolig for pengene i Odense og Aalborg, end i Aarhus og særligt København. I København skal du have dobbelt så mange penge op ad lommen til husleje hver måned for to-værelses lejebolig, som i Odense og Aalborg.

Med omkring 6.000 kr på lommen, kan du få en 2-værelses lejebolig i både Odense og Aalborg. I Aarhus koster en 2-værelses lejebolig knap 9.000 kr, mens den i København koster knap 12.000 kr. En 2-værelses lejebolig er altså dobbelt så dyr i København, som i Odense og Aalborg.  


Den gennemsnitlige månedlige husleje for en 2-værelses lejebolig (2017)

København: 11.800 kr

Aarhus: 8.654 kr.

Odense: 5.794 kr.

Aalborg: 6.182 kr.


Dobbelt så meget bolig for pengene i Odense og Aalborg


For de 11.800 kr, som du i København i gennemsnit skal af med i månedlig husleje for en 2-værelses bolig, kan du Aalborg og Odense få en 4-værelses bolig og stadigvæk have flere tusind i overskud hver måned. I Odense og Aalborg koster en 4-værelses bolig nemlig i gennemsnit henholdsvis 8.821 kr og 9.005 kr. En 3 værelses bolig koster henholdsvist 7.269 kr. i Odense og 8.688 kr. i Aalborg, mens den i København koster 15.523 kr. I Aarhus er prisen i gennemsnit 11.129 kr. om måneden for en 3-værelses lejebolig og 13.640 kr. for en 4-værelses lejebolig.


Den gennemsnitlige månedlige husleje for en 4-værelses lejebolig (2017)


København: 17.574 kr

Aarhus: 13.640 kr.

Odense: 8.821 kr.

Aalborg: 9.005 kr.


Den gennemsnitlige månedlige husleje for en 3-værelses lejebolig (2017)


København: 15.523 kr.

Aarhus: 11.129 kr.

Odense: 7.269 kr.

Aalborg: 8.688 kr.


Større udvalg af boliger til studerende i Odense og Aalborg


Det generelt begrænsede udvalg af billige boliger, der matcher én SU-indkomst, betyder, at mange studerende går sammen med andre om at finde en bolig, som de kan dele.


Mens to SU-indkomster i København knap rækker til en 2-værelses bolig, rækker SU-indkomsten i Aalborg og Odense til, at to studerende sammen kan søge bolig blandt både 2-, 3- og  4-værelses lejeboliger. Udvalget af boliger, der er til at betale for to studerende på SU er altså langt større i Odense og Aalborg end i København. Til det skal tilføjes det faktum at mange 2-værelses lejeboliger slet ikke egner sig om delelejligheder, hvilket indsnævrer udvalget af boliger til to studerende i København yderligere. Problemet med nogle 2-værelses boliger er, at de to rum ligger i forlængelse af hinanden, så man skal igennem det ene rum, for at komme ind i det andet, hvilket er upraktisk, når man skal have hver sit værelse.


Odense er billigst


Man skulle umiddelbart tro, at der er en sammenhæng mellem byens størrelse og prisniveauet på lejeboliger, når man ser på priserne i København og Aarhus. Men når man kommer til Danmarks tredjestørste by Odense og fjerdestørste by Aalborg, så stopper sammenhængen. Odense er nemlig den af de fire byer, hvor lejeboligerne er billigst, og ikke Aalborg, som man ellers kunne forvente. Er du en af dem, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse og uddannelsen er at finde i flere af studiebyerne, er det en god idé at overveje, om det ikke er i Odense, du skal søge ind på uddannelse i. Der er i hvert fald mange penge at spare på boligfronten.

Gå på jagt efter en Bolig i Odense

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce