Indret dit soveværelse til din søvn

Indret dit soveværelse til din søvn

25. jul 2018

Rigtig mange mennesker døjer med én eller flere former for søvnproblemer. Problemer med at falde i søvn, vågne flere gange om natten eller hele tiden føle sig træt. Det kan der være mange udslagsgivende faktorer for blandt andet ens livsstil. Men en anden måde, man kan sikre en god nattesøvn på, er at indrette dit soveværelse til sin søvn.

Vi har samlet en lille liste over nogle gode forslag til indretning i soveværelset, så du kan få en bedre nattesøvn. Vores krop og bevidsthed er nemlig meget følsomme over for vores omgivelser. Derfor er det vigtigt at indrette dit soveværelse, så man kan få en god nattesøvn.


En ordentlig seng

Hvis du har problemer med at sove om natten, så kan det skyldes, at du ikke har en god og stødabsorberende seng. Vågner du tit om natten for at vende dig? Så har du ikke en madras, der er god til at trykfordele. Det kan du for det meste afhjælpe ved at købe en god topmadras.

Du kan også vælge at bytte din gamle og nedsunkne seng ud med en helt ny. Måske en kontinentalseng eller en ekstra stor seng vil være perfekt til dig? Uanset hvilken seng du vælger, er det vigtigt at være opmærksom på kvaliteten. Derfor er det en god idé at spørge eksperter til råds i forskellige sengebutikker.


Mørklægningsgardiner til soveværelset

Noget der i den grad kan forstyrre vores nattesøvn er lys. Kroppen er utrolig lysfølsom, hvilken man let kan mærke, når man får øget energi om sommeren, men føler sig mere træt om vinteren.

I Danmark i sommermånederne kan der dog være lyst til langt ud på natten og tidligt om morgenen. Derfor er det en rigtig god idé at investere i mørklægningsgardiner til soveværelset. Det sikrer nemlig, at man kan holde et stabilt søvnmønster, der kan hjælpe en med søvnproblemer.

Det er bevist, at man lettere kan falde i søvn og stå op, hvis man vænner sig til at gøre det samme tid hver aften og morgen. Men hvis ikke der er fuldstændig mørkt i det lokale, man skal sove i, så kan det være svært at gå i seng samme tid om vinteren som om sommeren.


Indret efter rummets funktion

Det sidste tip til indretning er lige så meget et tip til, hvad du ikke skal indrette med i dit soveværelse. Som vi har skrevet om, så er kroppen meget påvirkelig over for dens omgivelser, og den kan huske omgivelsers funktioner. Det vil sige, at den for eksempel indstiller sig på, at den skal spise, når man står i køkkenet, så her bliver man lettere sulten.

Det samme gælder for soveværelset. Hvis man vænner kroppen til at den kun skal sove i soveværelset, så får man lettere ved at falde i søvn. Hvis man derimod både har TV, måske et kontor eller mobilen med i sengen, så vænner kroppen sig til at være aktiv i soveværelset. Det er derfor vigtigt, at man holder soveværelsets funktioner og dermed også indretning så sparsom som muligt.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce