Her er Danmarks dyreste kommune

Her er Danmarks dyreste kommune

1. jun 2018

Der er markant forskel på, hvad det koster at bosætte sig i landets 98 forskellige kommuner. Hvis du vælger at bo i en af de danske storbyer, skal du regne med at betale en langt højere kvadratmeterpris for dit drømmehus, end hvis du vælger at bo et godt stykke fra storbyerne København og Aarhus.

 

I rene kilometer er der omtrent 160 mellem Frederiksberg og Lolland, men landsdelene er endnu længere væk fra hinanden, når det kommer til boligpriser. Du kan godt regne med at betale i gennemsnit 16.313 kroner mere om måneden, hvis du køber en villa på Frederiksberg frem for på Lolland, viser nye udregninger.

 

Så hvis du gerne vil have en økonomi, der ikke er tynget af boligposten, er det altså langt lettere i landets billigste kommune på Lolland. En boligejer, der bor i villa på Frederiksberg, skal forvente at bruge 200.000 kr. mere om året i husleje, end en boligejer, der har valgt at købe hus i Lolland Kommune. Så hvis du drømmer om at få luft i økonomien, så du har råd til andre ting end bare at bo på den rigtige adresse, bør du kigge efter drømmehuset i en pæn radius uden om storbyerne.


»Der er stor forskel på, hvor stor en andel af det månedlige budget, der skal gå til at betale boligen. Det er dyrest i hovedstadsområdet, hvor vi har set den største prisfremgang. Men fremgangen vil forhåbentlig sprede sig som ringe i vandet,« forklarer afdelingsdirektør i BRFkredit, Mikkel Høegh til Finans.


Det er bestemt ikke os alle, der har råd til en villa på Frederiksberg, men måske er det heller ikke din drøm at bo centralt i byen? Hvis det er, bør du nok allerede nu begynde at spare op. Du kan starte med at skære alle de overflødige cafébesøg væk og droppe at købe dyr to-go-kaffe. Du kan eventuelt forsøge at lave nogle gode investeringer på aktiemarkedet, spil på online kasino som for eksempel Unibet eller tage et ekstra job. Der er mange muligheder, hvis det er din største drøm at kalde dig husejer på Frederiksberg.


Det er især i København og Københavnsområdet, at er priserne er fløjet i vejret, men også Gentofte Kommune følger godt med i statistikkerne. Her skal du regne med en boligomkostning på 17.737 kr. efter skat i gennemsnit.


Hvis du derimod drømmer om at bo så billigt som muligt, så kan du med fordel kigge imod de danske øer. For det er fortsat transporttiden og afstand til de danske storbyer, der afgør boligprisen på boligmarkedet. 

Artiklen er leveret af en ekstern virksomhed. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce