Har du styr på dit boligkøb?

Har du styr på dit boligkøb?

17. maj 2020
Dette er sponsoreret indhold

Om du skal købe eller sælge en bolig, så er det vigtigt, at du er sikker på, at du får den bedste aftale. Mange skriver under på deres boligkontrakt, uden at de tænker mere over det. Nogle gange betyder det, at du kan komme i alvorlige problemer, hvis du har skrevet under på noget, som du ikke er enig i. Det kan også være, at du gerne vil have en række boligadvokatforbehold i en kontrakt.

Derfor er det vigtigt, at du altid gør følgende:

1. Læs altid hele kontrakten
2. Få en boligadvokat til at læse den i gennem
3. Gennemgå den med din boligadvokat
4. Stil relevant spørgsmål til sælger/køber


Mange oplever problemer med tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten er sådan set købers garanti for, at alt er, som det skal være. Men nogle gange passer det ikke helt alligevel. Til at udarbejde tilstandsrapporten kan det være en god idé at få en uvildig til at stå for det. Det skyldes, at der desværre er mange historier om tilstandsrapporter, hvor der har været vennetjeneste over.

Dette vil du også undgå som køber, hvis du anvender en boligadvokat, for de kan ofre ud fra dokumenter se, om der er noget galt. Det er klart, at din boligadvokat ikke er ude at kigge din bolig i gennem, da det ikke er advokatens job. Selvom der er en tilstandsrapport, er det en god idé, at du også selv går din bolig i gennem. Kig især efter alt det som de har gennemgået i tilstandsrapporten. På den måde ender du med at spare mange penge i længden.


Det skal sælger tænke på

Som sælger skal du få udformet en god kontrakt, så du er sikker på, at køber ikke kan komme tilbage til dig bagefter. Det kan være, at der går noget i stykker, som køber vil have, at du skal ordne, fordi de lige er flyttet ind. Det er ikke dit ansvar, da der altid kan ske noget, når man bor i et hus. Det er kun dit problem, hvis det er noget, som du har løjet om. Derfor er det vigtigt, at du altid fortæller sandheden om din bolig.

Heldigvis går de fleste boliger i gennem uden problemer, og det får mange til at tænke, at de ikke behøver at gøre det store, når de enten skal sælge eller købe deres bolig. Her er det vigtigt at huske på, at man har en kontrakt for de gange, at noget går galt, så alle parter ved, hvad de kan regne med.

Det er især vigtigt, hvis du laver selvsalg. Hvis du går i gennem en ejendomsmægler som sælger, kan du regne med, at de har styr på det.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce