Guide til rydning af dødsbo - hvordan og hvorledes?

Guide til rydning af dødsbo - hvordan og hvorledes?

30. apr 2019

De fleste er formentlig stået i situationen. Ens kære er faldet bort, og tilbage står deres hus fyldt op med et hav af møbler, brugskunst, værdigenstande og meget andet som kan opbevares. Det kan tit være en vanskelig situation og man kan let miste overblikket, når det skal gøres op. 

Hvor starter man?

Derfor gør vi i denne artikel det lettere, da vi viser de forskellige muligheder man har for at få et dødsbo ryddet. Hvis afdøde har boet i Aarhus skal man nemlig bruge professionel hjælp til at begrave vedkommende, og hjælp til at rydde boet efter personen i byen - derfor kan man søge hjælp på google ved at søge “bedemand århus” og “rydning af dødsbo århus”. Det er nemlig typisk de ting man ofte googler i forbindelse med, at der er et dødsfald i familien. 

Gør det selv-løsningen

Hvis man er mange i familien eller der er et par venner omkring en, kan man ofte klare det hele selv. Det kræver en solid arbejdsindsats over en til to dage, hvor der sorteres og bæres inventar úd fra døds. Ofte kan det faktisk være en rar oplevelse, da man tit støder på billeder fra afdødes samling af billeder - her har man mulighed for at genopleve de minder man havde med den afdøde person. Et andet positivt aspekt i at gøre det selv er, at man selv kan bestemme, hvad der skal ske med de forskellige møbler, kunst og andet inventar i huset. Hvis man ikke er interesseret, at møblerne kommer på genbrug og i cirkulation i danske stuer kan man vælge selv at beholde dem eller køre dem på genbrug. Denne løsning er klart den billigste, da der ingen udgifter er forbundet med, at nogen kommer og tømmer huset for en. Derfor kan denne løsning anbefales til dem, som ønsker den budgetvenlige løsning - saml et par stykker i familien eller få hjælp fra vennerne. Så kan et dødsbo være tømt i løbet af en dag eller to.


Professionelle firmaer - den lette løsning

Der findes naturligvis også folk, der har professionel erfaring med at rydde et dødsbo. Det kan godt være svært at navigere rundt i den jungle af folk, der tilbyder rydning af dødsbo, og derfor skal man sikre sig, at man vælger nogle med erfaring. For hvis ikke dem man hyrer ikke har synderlig erfaring med vurderingen af dødsboet, sortering af affaldet og andre aspekter - så kan det være en irriterende oplevelse. Man skal derfor sikre sig et par forskellige ting, før man endeligt vælger, hvem der skal rydde dødsboet. Det er vigtigt, at firmaet man hyrer fremstår troværdigt og har styr på detaljerne. Det kræver erfaring og rutine at rydde et dødsbo korrekt, og derfor så kig altid efter om dem, der tilbyder at rydde dødsboet har CVR-nummer, troværdig hjemmeside og ikke bruger gratis mails. På den måde er det let at spotte, hvem der blot er i branchen for at score gratis inventar, og hvem der reelt set er der for at hjælpe. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce