Guide til en mere miljøvenlig bolig

Guide til en mere miljøvenlig bolig

6. dec 2018

Der er ingen tvivl om, at boligen hører til blandt gruppen af de største syndere, når det drejer sig om miljøet, mens andre er produktionen af kød og transport.

Mens det for rigtig mange er svært at forestille sig at skulle undvære bilen på vej til og fra arbejde hver dag, eller at skulle skære ned på kødforbruget i hverdagen, findes der heldigvis mange forskellige ting, du kan lave om, såfremt du ønsker et mere miljøvenligt hjem.

Her i artiklen vil du blive præsenteret for en lang række gode råd i forbindelse med at opnå en grønnere bolig, der er markant mere skånsom mod miljøet.


Begynd at sortere dit affald derhjemme

Hvis du ønsker en mere miljøvenlig bolig, bør du først og fremmest begynde at sortere dit affald.

Det er vigtigt, eftersom affaldet ikke kan genbruges, hvis du ikke sorterer det korrekt. Men hvis du husker at sortere det, slipper man for at skulle anvende unødvendige ressourcer på at producere en masse nyt metal og plast.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de fleste danske kommuner i dag har meget avancerede krav i forbindelse med affaldssortering, og derfor er det en god idé at bruge et par timer på at sætte sig ordentligt ind i, hvordan man egentlig sorterer skraldet korrekt.

Som regel skal man skelne mellem papir, plast, glas, pap og metal, og hvis du har større mængder af affald, kan det somme tider være nødvendigt, at du selv afleverer affaldet på genbrugspladsen.  


Har du et højt elforbrug, er et træpillefyr en god investering

Bor du i et hjem med et ekstremt højt elforbrug, bør du overveje at investere i et træpillefyr.

Med et træpillefyr kan man nemlig spare utroligt mange penge, og det er samtidig en miljøvenlig løsning. Det skal dog nævnes, at elforbruget helst skal være over 20.000 kWh årligt, da fyret ellers ikke vil blive udnyttet optimal, hvorfor virkningsgraden daler markant.

Er elforbruget under de 20.000 kWh om året, er en pilleovn i stedet den rette løsning for dig.

En pilleovn fungerer mere eller mindre som en ganske almindelig brændeovn, og de er især fordelagtige i et sommerhus eller i et mindre hus, mens et træpillefyr er et varmeanlæg bestående af træpillemagasin, en kedel og en brænder. Se en test her af træpillefyr. 


Nedsæt hjemmets CO2-udslip med et jordvarmeanlæg

Du kan også spare miljøet for masser af CO2 ved at investere i et jordvarmeanlæg. Jordvarmeanlæg er bestemt mere miljøvenligt sammenlignet med for eksempel et oliefyr, og hvis du ønsker et grønnere og mere miljøvenligt hjem, er det derfor en god løsning.

Anlægget bruger godt nok strøm, når det skal omdanne varmen fra jorden til energi, men til gengæld nedsætter du hjemmets generelle CO2-udslip med helt op til 75% ved at købe et jordvarmeanlæg.

Få 3 priser her på jordvarmeanlæg, der vil kunne gøre din bolig markant mere miljøvenlig. En anden fordel ved jordvarme er, at det ikke kræver nogen former for vedligehold, og herudover skal det nævnes, at jordvarmeanlæg er utroligt nemme at grave ned, hvis du for eksempel skal have bygget nyt hus.


Spar 1000 kroner om måneden på dit forbrug med solceller

Solceller er en rigtig god måde at få et grønnere hjem på. Det er naturligvis en meget dyr løsning, men du skal blot betragte det som en investering, da de betaler sig hjem i løbet af nogle år, da man med disse får mulighed for at spare mange penge på sit forbrug.

Derfor kan det sagtens betale sig at købe solceller og få dem monteret på taget. I den forbindelse bør man være særligt opmærksom på, at de naturligvis kræver en smule vedligeholdelse, men til gengæld holder de i de næste mange år, helt uden at de forurener eller støjer.

Undersøgelser viser, at flere husstande har sparet omkring 1000 kroner hver måned på deres forbrug ved at montere solceller på boligens tag, og det er således både en god investering i forhold til at spare penge og med henblik på miljøet.


Sluk for vandet, når du tager shampoo i håret

For at opnå et mere grønt hjem findes der også nogle mindre handlinger, du med fordel kan begynde på, da disse i sidste ende med garanti vil have en stor betydning for miljøet. Disse mindre handlinger omfatter for eksempel, at du begynder at slukke for bruseren, når du er i bad, og putter shampoo eller balsam i dit hår.

Herudover bør du heller ikke lade vandet løbe, når du for eksempel barberer dig eller børster tænder.

Ydermere skal du naturligvis ikke lade elektronikken stå tændt derhjemme, når du ikke bruger det. Elektronik bruger utroligt meget strøm, også når det står på standby, og det bør du således være særligt opmærksom på.

Endelig er det en god idé at huske at skrue ned for samtlige radiatorer i hjemmet, lige så snart vintermånederne er ved at være ovre. 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg