Guide: Sådan får du nemt bæredygtige elementer ind i d...

Guide: Sådan får du nemt bæredygtige elementer ind i d...

13. jul

Dette indhold er sponsoreret


Det behøver hverken være svært, tidskrævende eller dyrt at få bæredygtige elementer ind i sit hjem og i sin indretning - faktisk tværtimod. I takt med, at bæredygtighed bliver mere og mere aktuelt, bliver det også mere og mere populært at bruge bæredygtige møbler, nipsting og andre elementer, når man indretter sin bolig. Men der er desværre også mange, som ikke er hoppet med på bølgen med Bæredygtighed endnu, måske fordi de ikke helt ved, hvor de skal starte. Og netop derfor har vi lavet denne simple guide til dig med tre gode råd til hvordan du nemt kan få bæredygtige elementer ind i din indretning.


Tag på genbrugsshopping

Genbrug er desværre for mange mennesker et negativt ladet ord og lig med slidte ting og sager. Men sådan forholder det sig faktisk ikke. I virkeligheden er genbrugsbutikker og loppemarkeder fyldt med masser af gode ting, som ofte er i rigtig god stand og uden skrammer og tydelige tegn på slid. Prøv for eksempel at tage på genbrugsshopping, hvor du både kan være heldig at finde møbler og tøj, som er bæredygtigt. På loppemarkeder kan du som regel også være heldig at finde nipsting, interiør og mindre møbler, som du med god samvittighed kan tage med hjem og bruge i indretningen.


Gå efter bæredygtige brands

Hvis du er nødsaget til at købe helt nye ting, når det for eksempel kommer til møbler eller lignende til dit hjem, kan du med fordel gå efter de bæredygtige brands. Det vil sige de brands og mærker, som har en bæredygtig produktion og værdikæde i det hele taget. Prøv for eksempel at gå efter brands med produktion så tæt på Danmark som muligt, ligesom du også bør gå efter ting, der er lavet af bæredygtige materialer - altså de kilder, som kan fornyes. Du kan ofte se, om et brand er bæredygtigt ved at gå efter et fairtrade-, nøglehuls- eller andre miljømærkninger.


Kast dig over upcycling, DIY og gør det selv-projekter

Den ultimative måde at få bæredygtighed ind i sit hjem på må være ved udelukkende at bruge de materialer, som man allerede har, så man ikke skal købe nyt. Har du brug for et nyt sofabord kan du overveje, om du måske kan bruge materialerne fra dit gamle sofabord eller et andet møbel, som du gerne vil skille dig af med. Det kan også være, at du kan bruge stoffet fra et gammelt gardin til nogle nye pyntepuder til sofaen. Ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x