Gør dit soveværelse mere indbydende

Gør dit soveværelse mere indbydende

8. feb 2018

Du tilbringer mange af døgnets timer i soveværelset, men alligevel er det ét af de rum i husets, som du måske har forsømt en smule, når det gælder indretningen. Mange af os nedprioriterer indretningen af soveværelset og fokuserer i stedet på husets stue og køkken. Der er dog mange gode grunde til at gøre dit soveværelse mere indbydende, for du vil slappe mere af i dit soveværelse, hvis du finder det indbydende.

Vælg beroligende farver i rummet

Det kræver omtanke, hvis et rum skal gøres indbydende, så du skal først og fremmest vælge et farvetema til dit soveværelse.

I princippet kan du vælge alle farver til dit soveværelse, men det er en god idé at vælge beroligende farver. Mørke farver er generelt gode, men for eksempel er de fleste nuancer er blå også beroligende.

Det er vigtigt at huske på, at det er dit soveværelse, så det absolut vigtigste er, at du kan lide farverne, så du føler dig godt tilpas i soveværelset.

Bring planter ind i soveværelset

Grønne planter er fantastiske, hvis du vil gøre dit soveværelse tiltalende. Du kan for eksempel vælge at købe en buket i ny og næ, men alternativt kan du også vælge potteplanter. Det optimale er at finde en luftrensende stueplante, som kan forbedre luften i værelset.

Du bør generelt undgå kraftigt duftende blomster, som kan forstyrre din søvn – eksempelvis hyacinter, som ofte har en meget gennemtrængende duft.

Husk at lufte ud

Du bør huske at lufte ud hver eneste dag, og det er især vigtigt i dit soveværelse. Det er optimalt, hvis du åbner vinduet i dit soveværelse, når der er en times tid til, at du skal i seng.

Du sover bedre om natten, hvis du har masser af frisk ilt i dit soveværelse, hvilket også hjælper med at undgå fugtophobning i din dyne. Du kan læse mere her, hvis du vil lære mere om, hvordan du vælger den bedste dyne.

Gør din seng så god som mulig

Du tilbringer mange af døgnets timer i din seng, så det er ikke acceptabelt, hvis din seng bare er ”god nok”. Det er vigtigt at finde en seng, som passer til din krop og hjælper dig til at sove godt om natten. Klik her, hvis du vil læse mere om at finde den bedste seng. Har du ikke råd til at udskifte din seng, så kan du alternativt overveje bare at købe en bedre topmadras, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

Find en løsning, så du undgår rod

Rod er én af de ting, som er med til at gøre et rum mindre indbydende, og der kan nemt hobe sig rod op i soveværelset. Hvis du vil gøre dit soveværelse mere indbydende, kan det være en god idé at finde en løsning, så du undgår rod. Det handler blot om at være kreativ.

Døjer du med rod i dit soveværelse, kan du for eksempel vælge at afskærme en del af soveværelset – for eksempel med en påklædningsskærm, som kan s



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce