Giv dine trægulve nyt liv

Giv dine trægulve nyt liv

11. apr

Gulvene i hjemmet er noget af det der bliver brugt eller mest, men oftest bliver overset da de fleste tager det for givet. Det daglige slid fra beboerne der går ud og ind, samt ridser og slid fra stole og andre møbler kan med årene få gulvet i dit hjem til at se kedeligt og træt ud. Derfor kan det være en god ide at give det nyt liv, og der er heldigvis mange måder dette kan gøres på. Læs videre for at få inspiration til hvordan du kan give dine trægulve nyt liv.

Mal gulvet 

Et første tip er at male dine gulve. Dette kan virke som en stor ændring, men det kan gøre  underværker for dit hjem, dets lys og udtryk, og dit gulvs leveltid. Det er blevet utroligt populært i de seneste år at male gulvet i, for eksempel, en lys farve som hvid eller lysegrå, men også mere dramatiske toner som sort. Du kan bruge gulvmaling til både træ og beton, og alt efter behov kan du enten vælge oliebaseret eller vandbaseret maling. Den oliebaserede maling er fortyndet med terpentin og er derfor utrolig holdbar og vil beskytte dit gulv mere, mens en vandbaseret gulvmaling egner sig til både træ og beton og indeholder færre kemikalier. Gulvmaling er en simpel og flot løsning, der kan forvandle dit gulv og dit hjem på kort tid.

Slib og laker 

Et trægulv er et flot element i ethvert hjem, hvis det altså bliver behandlet ordentligt. Hvis du gerne vil bevare dine trægulve og deres flotte farve og udtryk kan du med fordel slibe og lakere dem på ny. Det kræver mere forberedelse og udstyr, men resultatet vil holde i årevis og tilføjer en flot dybde og shine til hjemmet. Det er et projekt der kan betale sig i længden, da et nyt lag lak beskytter og bevarer træet. 

Brug gulvtæpper

Hvis du ikke vil male, men i stedet bruge gulvtæpper, kan du både vælge et væg-til-væg gulvtæppe eller flere mindre gulvtæpper, der dækker dele af dit trægulv. Flere tæpper kan blandt andet tilføje farve og struktur til et rum på en diskret måde, men kan også være med til at dele rummet op i sektioner og skabe en god balance. Du kan for eksempel have et lille gulvtæppe i entreen eller et større tæppe omkring din sofa eller spisebord. Derudover er et gulvtæppe et godt alternativ til maling, hvis du vil have en mindre permanent løsning og stadig vil vise et flot trægulv frem samtidig med at du skåner de mest udsatte og brugte områder.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x