Genhusning af dig og din familie

Genhusning af dig og din familie

27. apr
Dette indhold er sponsoreret

Står du og skal renovere din lejlighed eller dit hus og derfor skal genhuses, eller skal du måske genhuse nogle beboere? I så fald er der en række regler og rettigheder, du skal have styr på som både  beboer og boligorganisation. 

Hvor skal du eller dine lejere bo henne? Hvornår er en genhusning nødvendig? Og hvordan kommer det til at foregå helt lavpraktisk? Alt dette får du svar på i denne artikel, hvor vi guider dig gennem lidt regler og rettigheder i forbindelse med en kommende genhusning af dig og din familie.Hvad indebærer en genhusning?

Hvis du, som tidligere nævnt, står overfor en renovering af din bolig, og derfor ikke kan bo i den i en længere eller kortere periode - eller hvis boligen skal nedlægges fuldstændig, kan der være tale om en genhusning af dig og din familie i den periode, hvor eksempelvis renoveringen står på. Genhusning sker som regel i forbindelse med en renovering eller ombygning af en bolig. 

En genhusning kan også komme på tale, hvis en bolig udsættes for brand eller vandskader, men i sådan et tilfælde, er der i højere grad tale om et vurderingsspørgsmål. Lejernes Landsorganisation definerer en genhusning som det “at bo et andet sted end i din nuværende bolig”. Der findes to former for genhusning: en midlertidig genhusning og en permanent genhusning. Den midlertidige genhusning indebærer at beboerne flytter tilbage i boligen efter endt renovering eller ombygning. Ved permanent genhusning, flytter beboerne derimod permanent til en anden bolig. Dette kan de vælge at gøre med et langtidsleje sommerhus


Et midlertidigt hjem
Et sommerhus kan fungere som en lejebolig i en længerevarende periode, hvis I har brug for et midlertidigt hjem. Ofte forbindes lejen af et sommerhus med sommerferie i to uger, men der kan være flere grunde til at man har brug for at leje et sommerhus over en længere periode. Det kan eksempelvis være at I har brug for et midlertidigt hjem, fordi der eksempelvis er opstået en skade i jeres nuværende bolig. Her er langtidsleje af et sommerhus en god løsning.

Måske står I uden tag over hovedet i en periode, fordi I har solgt jeres bolig, men ikke har fundet en ny eller endnu ikke ved om I ønsker at bygge jeres eget hus - her kan I med fordel vælge at bo i et sommerhus over en længere periode, indtil I finder en løsning på jeres boligsituation. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. aug
NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. aug
x