Gåde råd: Husker du at indhente håndværkertilbud?

Gåde råd: Husker du at indhente håndværkertilbud?

25. mar

Det kan være en jungle at finde rundt i byggebranchen. Der er rigtig mange til at gøre arbejdet, men derfor også mange virksomheder at vælge mellem. Dette kan være med til at mindske overskuddet i en allerede uoverskuelig proces, som et byggearbejde kan være. Samtidig er priserne ofte høje - og det behøver de slet ikke at være, hvis du blot bruger lidt af dit overskud på at undersøge markedet. Læs med her, hvis du vil have gode råd til at indhente tilbud på håndværker til gulvafslibning, malerarbejde m.m. hvis du allerede nu er klar på et godt tilbud fra en håndværker.

Et godt håndværkertilbud 

Det kan næsten altid betale sig at indhente et eller flere tilbud, når du skal bruge en håndværker. Har du et job for en håndværker, kan du sagtens kontakte flere håndværkere om den samme opgave. Dette giver dig nemlig en fordel som kunde. Med flere forskellige tilbud kan du forhandle med dine håndværkere, så du får den bedste pris muligt. I følge en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har 90 procent af alle dem, der prøver at indhente et tilbud og forhandle med prisen, også succes med dette. Derfor kan du med god grund gå på jagt efter forskellige tilbud. Et godt tip i denne sammenhæng er at besøge en portal som byggetilbud.dk eller malertilbud.dk. Her kan du beskrive dit projekt og størrelsen derpå, og derefter automatisk modtage tilbud fra håndværkere i dit område, som kan hjælpe dig med din opgave. Dermed er det ikke længere besværligt at lede efter tilbud, da tilbuddene i stedet kommer til dig. Her handler det blot om at beskrive opgaverne godt nok, så tilbuddet bliver så præcist som muligt. Du kan selvfølgelig ikke forvente, at denne pris er 100 procent korrekt. Dette er fordi, at der kan opstå udfordringer undervejs, og at virksomheden ikke har set din bolig, når de laver tilbuddet. Er der små udfordringer, som du ikke har fået med i din beskrivelse, bliver disse potentielle udfordringer senere hen. Hvis du mangler et tilbud på en maler eller andre håndværkere.

Det skal du huske 

Et godt udgangspunkt er altid at få en skriftlig aftale. Det at få nedskrevet, hvad der skal gøres og hvornår hjælper til at danne en ramme og deadline om projektet. På den måde kan du holde din håndværker op på sit arbejde. Samtidig ved din håndværker også, præcis hvad der skal laves. Med en skriftlig aftale mindskes muligheden for misforståelser mellem kunde og virksomhed, og I får mulighed for at afstemme begge parters forventninger. Desuden får du en juridisk bindende kontrakt mellem håndværker og kunde. En mundtlig aftale kan også være juridisk bindende, men dette gælder kun, hvis du kan bevise, hvad der er blevet sagt, og hvad der er blevet aftalt. Dette er ofte umuligt. Derfor bør du altid have aftalen på skrift, om det er i en kontrakt eller en samtale over email mellem dig og håndværkeren. Hvis du sætter din lid til en bindende korrespondance over email, skal du sikre dig, at modtageren af dine emails har læst dem, og at I er kommet til enighed.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x