Fem ting du skal vide om din støvsuger

Fem ting du skal vide om din støvsuger

26. mar
Langt de fleste moderne støvsugere har masser af smarte funktioner, der er nøje udtænkt til at kunne passe ind i hverdagens travle jag og samtidig være en aktiv hjælp i forbindelse med rengøringen. En støvsuger har derfor mange forskellige parametre, den kan måles på, som hver især er lige vigtige, men for lige enkeltpersoner, som dig selv, kan det være en rigtig god ide at reflektere over, hvilke behov du har samt hvilke krav du stiller til en støvsuger.

Når du er bevidst om dine egne præferencer og om støvsugernes mange funktioner, kan du træffe et klogt valg om købet af din næste støvsuger, og du undgår at blive snydt af snedig marketing, der forsøger at lede dig uden om dine egne interesser.

1: Størrelsen er vigtig
Når du overvejer at købe en støvsuger er det helt essentielt, at du overvejer, hvorvidt du overhovedet har plads til maskinen i dit hjem. En støvsuger er en stor og klodset maskine, der ofte kommer til at fylde mere, end man for det første havde forestillet sig, og for det andet, end man kunne ønske sig.

Mange støvsuger kommer med en slange, der kan foldes sammen på forskellige måder, således at slangen ikke fylder unødvendigt meget i bryggerset, eller hvor man nu beslutter sig for at parkere sin støvsuger.

2: Ekstraudstyr
Langt de fleste støvsugere kommer med forskellige sugehoveder, der hver især egner sig bedst til forskellige opgaver. For eksempel kan det være en god ide at være skånsom på gulve med risiko for ridser. De fleste klassiske modeller med blot ét sugehovede kan ofte indstilles til enten glat overflade (eksempelvis træ) eller til en mere støvholdig overflade (som eksempelvis et gulvtæppe).

3: Sugefunktioner
Mange støvsugere kommer også med en indbygget mulighed for at regulere på sugestyrken. Man kan på den måde undgå at sugehovedet hænger fast i gulvtæppet. Dette er en funktion i næsten alle støvsugere, så hvis du er i tvivl om, hvilken støvsuger der passer bedst til lige netop dig, kan det være, det er en god ide at undersøge sagen nærmere ved at læse om en støvsuger test.

4: Automatisering
Nu når vi til moderniseringen af rengøringen. Det nyeste og smarteste inden for støvsugning er naturligvis de små, hurtige og effektive robotstøvsugere. Disse selvkørende og manøvrerende støvsugere sparer dig for bogstaveligt talt alt arbejdet, der ellers var forbundet med at støvsuge. Med smarte sensorer sørger de for ikke at køre ind i husets møbler og beboere.

5: En fuld sæk
Hvis du ikke er vant til selv at gøre rent i huset, kan det måske komme som et chok for dig, at støvsugere altså en gang imellem skal tømmes for det, de suger op. Støvsugere benytter et vakuum til at suge skrald og støv ind i et kammer, der er foret med en solid pose, og det er denne pose, der af og til skal udskiftes. Det er både nemt og smertefrit, så der er intet at frygte!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x