Fem gode råd til at vedligeholde dine fliser

Fem gode råd til at vedligeholde dine fliser

19. sep 2019

For de fleste husejere kommer der på et tidspunkt et valg, om man skal have fliser til at omkranse sit hjem, eller om man skal vælge en anden løsning. Vælger man fliser, vælger man også det arbejde, som kommer med, når man skal vedligeholde dem. Derfor er det en god ide at holde sig opdateret på, hvordan man kan gøre det nemmest for sig selv, så man ikke skal have fat i en professionel, hver eneste gang man gerne vil have rene fliser. Derfor får du i denne artikel fem gode råd til, hvordan du vedligeholder dine fliser. 


dan fjerner du flisepest

Det kan være svært at undgå flisepest, men det er ikke umuligt. Flisepest er en form for lav, som i modsætning til svampe ikke er afhængige af næring for at kunne overleve. Flisepest kan udelukkende leve på optagelsen af lys. For at bekæmpe det, kan du benytte dig af en terrassevasker, som kan vaske dine fliser helt i bund. Det er dog en god ide at gentage behandlingen flere gange - sådan fjerner du flisepest


Visne blade skal væk

Der kan på mange terrasser og i mange forhaver være blade, som dækker de fliser, som man har lagt. Dette er dog ikke det bedste, når man gerne vil vedligeholde sin terrasse. Derfor kan det være en god ide at feje blade og andre urenheder væk fra fliserne, så bladene ikke misfarver. Dette sker, når bladene nedbrydes, og det grønne farvestof forlader bladene, når de visner. 


Ukrudt, ukrudt, ukrudt

Det kan være svært helt at undgå ukrudt mellem fliserne. Det er en meget naturlig process, og det er derfor ikke noget, som man skal tage så tungt. Der er dog måde, hvorpå du kan holde det nede, så du ikke skal fjerne ukrudt hver eneste weekend, hvor du har fri. Vælger du rent fugemateriale, kan du undgå mange former for ukrudt mellem dine fliser. På denne måde kan du undgå helt op til 80% af det ukrudt, som ellers ville have vist sig. 


Rengøring af fliserne

Det er vigtigt, at du engang imellem holder øje med at få rengjort dine fliser. Dette kommer til at gavne dig i sidste ende, når du gerne vil gøre dine fliser rene i dybden. Vi vasker vores bil, og vi vasker vores gulv indenfor, og det er altså også en god ide at rengøre fliserne udenfor. De bliver udsat for meget, og dette vil komme til at vise sig tydeligt, hvis ikke man holder øje. 


Fyld fugerne mellem dine fliser

Dine fliser bliver lagt med et lille mellemrum, hvor der er lagt fugemateriale ned. Dette er materiale, som skal gøre det nemmere at lægge fliserne, sørge for et pænt mønster, og det er også her ukrudt vil vise sig. Det er derfor vigtigt, at du husker, at fugen mellem fliserne skal være fyldt op. Dette sikrer dig, at dine fliser ikke skrider og danner sære mønstre og huller, og det sørger for, at ukrudtet får sværere ved at komme op. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce