Få inspiration til indretning af børneværelset

Få inspiration til indretning af børneværelset

16. okt 2019
Børneværelset kan ofte virke rodet og uorganiseret, og man kan ikke se gulvet for al barnets legetøj. At indrette et børneværelse handler om at tænke kreativt, så du laver et stilfuldt værelse i børnehøjde, som indbyder til leg. Det nytter ikke noget, at lave et Instagram-værdigt børneværelse, hvis barnet ikke gider at lege derinde. Vi vil i denne artikel komme med inspiration og idéer til, hvordan du kan indrette børneværelset på bedste vis. 

Du kan også med fordel besøge 1000tips.dk, hvor en helt almindelig børnefamilie anmelder produkter købt til hjemmet, blandt andet en Puky Løbecykel og en sej elbil.

Kreativ opbevaring af legetøjet
Er du ved at være træt af at træde på LEGO-klodser, legemad og biler, når du skal ind at tjekke til den lille om natten. Hvis du gerne vil kunne lægge legetøjet til side, når dagen er omme og den lille sover tungt, så er der flere kreative måder at gøre det på. Den mest klassiske er at købe en legetøjskasse. Det kan både være billige kasser fra IKEA eller de lidt dyrere trælegetøjskasser, som er lavet til formålet. Mange legetøjskasser er multifunktionelle, så de for eksempel også kan anvendes som bænk eller bord. 

Du kan også finde legetøjskasser med hjul under, så I nemt kan ommøblere eller tage legetøjet med ind i stuen. Du kan også købe de smarte Koziol kuppler til at hænge på væggene. Kupplerne er lavet af gennemsigtig plast, og er super gode til at opbevare småting, såsom LEGO-klodser, bondegårdsdyr eller træklodser. Du kan også hænge hylder op på væggene, hvor de tager form som et fly, et dukkehus eller noget helt tredje, som dit barn elsker. 

Integrer legetøjet i indretningen
Hvis du gerne vil gøre børneværelset personligt og indtænke dit barn i indretningen, kan du gøre det ved at gøre barnets legetøj og ting til en del af indretningen. Er din søn vil med biler, kan du lave et ophæng til bilerne på væggen, så de biler, der ikke bliver leget med i stedet er med til at dekorere væggene. 

Du kan også lave bogstøtter med plastikdyr eller dinosaurer. Har dit barn måske fået to styks T-rex i fødselsdagsgave, kan du save den midt over vertikalt og lime enderne på hver sin bogstøtte. På den måde kan bøgerne holdes på plads med mere personlige bogstøtter, som dit barn vil elske. Disse kreative løsninger gælder selvfølgelig ikke kun de mindste. Har du for eksempel en lidt større dreng, som elsker at stå på skateboard, så kan du bruge et af de gamle skateboard og hænger på væggen som en hylde. 

Det giver så meget personlighed til børneværelset, når man indtænker kreative løsninger på denne måde. 

Dekorer væggene maling eller wallstickers
Trænger væggene til lidt farve kan du male mønstre, blomster, biler eller måske en jungle. Elsker dit barn at stå og lave mad, kan du på væggen bagved male omridset af en lille restaurant eller bod bagved legekøkkenet. Du kan også købe en særlig maling, som du kan skrive med kridt på, så børnene kan tegne på væggene uden at få skæld ud. Hvis ikke du ønsker en permanent løsning, findes der også mange forskellige flotte og kreative wallstickers, som er store klistermærker, der er nemme at pille af igen.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce