Få et bedre indeklima med varmegenvinding

Få et bedre indeklima med varmegenvinding

3. okt 2018
For at have et godt indeklima er der én ting der er afgørende. Det er at luften skal skiftes så ofte som muligt. Spørgsmålet er så hvordan man bedst muligt får luftet ud. 

Sådan lufter du ud
Du kan enten lufte ud ved at åbne vinduerne og få noget frisk vind ind eller man kan vælge at overlade udluftningen til et ventilationsanlæg. Uanset hvad er det vigtigt med udluftning i boligen hvis man vil undgå fugt, støv og andre skadelige ting i luften. 

Astma- Allergi Danmark anbefaler at man mindst lufter ud 3 gange om dagen i 5-10 min med gennemtræk. Det er dog ikke alle der husker at gøre dette. Især i de kolde vintermåneder kan det være svært at åbne vinduer og døre, da den varme luft i hjemmet så går til spilde og man skal opvarme boligen igen. Det kan derfor være en fordel at vælge et ventilationsanlæg da den skifter luften ud automatisk hele døgnet. 

Fugt er ens største fjende når det gælder et dårligt indeklima
Hvis du har oplevet dug på ruderne om morgenen, har du nok bemærket at problemer med fugt indendørs oftest sker om vinteren. Dug opstår når den varme luft indenfor møder kulden udenfor og derfor begynder fugten at kondensere. Det gør det kun værre at det lige præcis også er om vinteren at det er allersværest at lufte ud, når det er så koldt udenfor. Et ventilationsanlæg derfor være en stor hjælp, da den aktivt kan fjerne fugt fra luften. Det har også den klare fordel, at hvis du vælger et ventilationsanlæg med varmegenvinding, kan op til 95 % af varmen indendørs genbruges.

Hvad er varmegenvinding?
Varmegenvinding er et ventilationsanlæg der udnytter den varme der i forvejen er i huset ved at samtidig suge den fugtig luft og bruge energien til at få frisk luft udefra ind i huset. Således bliver indeklimaet bedre og er til gavn for velvære og helbredet.

De mange fordele ved varmegenvinding
Genvex varmegenvinding giver dig et godt indeklima og du sparer du samtidigt på varmen da anlægget ”genbruger” den varme der allerede er i huset. Derudover får du en masse frisk luft uden at spilde en masse varme. Luften bliver også renset for skadelige stoffer og luftfugtigheden holdes på et minimum. Således undgår du problemer med husstøvmider og skimmelsvampe. 

Lider du af astma eller pollenallergi så kan anlægget filtrere pollen og partikler fra luften, så du kan føle dig godt tilpas i dit hjem. Samtidig slipper for at skulle åbne vinduerne ved udluftning, så du undgår udeluften som er fuld af pollen.

Ulemper ved varmegenvinding
Dog er som med alt andet også et par ulemper. Det kan være relativt dyrt at købe et varmegenvindingsanlæg og kræver samtidigt en professionel til at installere det. Anlægget bruger selv en del strøm og kan støje hvis det ikke er monteret helt rigtigt. Man skal også være opmærksom på at anlægget og rørene skal renses med jævne mellemrum og at de forskellige dele såsom filtre og lign. også skal skiftes med jævne mellemrum.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce