Epoxy: Det nemme gulv med et utal af muligheder

Epoxy: Det nemme gulv med et utal af muligheder

2. feb 2019

Hvis du ikke kender til Epoxy gulv, så er det på tide, at du bliver introduceret. Ikke nok med, at gulvet har et utal af udtryk og muligheder, så er et af de nemmeste typer gulv af holde og rengøre. Men hvad er det, hvad består det af og hvad er muligheder? Læs med her og bliv klogere på dit næste gulv.


Hvad er det?

Epoxy er en aplastmasse, eller kunstharpiks, der har mulighed for at stive og dermed fastsætte sig. Det kommer i to versioner til gulv: Epoxymaling og Epoxybelægning. Epoxymaling består af to ting, nemlig en epoxybase på epoxyharpiks og så en hærder. Disse to dele blandes sammen og skal derefter males på gulvet. Den kemiske sammensætning gør, at det har mulighed for at stivne. Epoxybelægning er 100% rent materiale. Det er tykkere end maling, og påføres derfor med en spartel og bliver derefter primet med en epoxyprimer. 

Det unikke ved begge typer epoxy gulv er at det kommer i et utal af farver og nuancer, og dette betyder, at man kan få præcis det, som passer til ens eget, personlige hjem.


Hvad kan det?

Det unikke ved gulvet er også, at det er rigtigt nemt at vedligeholde og rengøre. Det gøres nemlig rent med helt almindeligt rengøringsmiddel, moppe og spand. Du behøver derfor ikke ud og investere i dyre rengøringsmidler, men kan bruge det universalsæbe, som du allerede har i skabet. En anden fordel ved gulvet er, at det er skridsikkert, med en stærk slidstyrke og holdbarhed. Det forbliver altså pænt over en længere årrække. Af disse årsager er det et perfekt og praktisk gulv til et køkken eller badeværelse. Før i tiden var epoxygulv noget man så, i industrielle sammenhænge, netop fordi det kan tåle en del knubs. Nu har det til gengæld fundet sin plads i de moderne, danske hjem. Du kan hermed få et gulv der kan holde til en hel børnefamilie, samtidig med det kan klare det hele. Da epoxy er en plastmasse der males på, kan det også komme i alverdens farver.  Du kan altså få et gult køkkengulv, hvis det er det, som du ønsker. Du kan også vælge, om gulvet skal være glansfuldt eller mat. Du kan desuden vælge, om gulvet skal bestå af en enkelt farve, eller flere farver og udtryk. Hermed kan du også få gulv som ligner skovbunden eller den industrielle garage.


Et utal af muligheder til det unikke hjem

Det handler altså om at få et gulv, som passer præcis til din indretning og personlighed. Det er din mulighed for at bringe mere farve ind hjemmet på en nem og billig måde. Samtidig er der også mulighed for at gøre det hele selv. Du skal blot sikre dig et fladt og rent underlag, hvor malingen eller belægningen kommer på. Du skal blot være effektiv og hurtig - og så er det vigtigt at lufte ud - ligesom med almindelig maling. Derfor er det også en god idé at beskytte sig, som du gør, når du maler.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce