Dette skal du vide om et andelsboliglån

Dette skal du vide om et andelsboliglån

26. maj 2019

Overvejer du at investere i en andelsbolig, er der en række ting, du bør være opmærksom på, hvis du skal ud at tage et lån for at kunne foretage dit køb. En andelsbolig kan ses som en brugsret til en bestemt lejlighed i et boligfællesskab, hvorfor der er en række anderledes ting at forholde sig til, når det kommer til det lån, du skal tage, i forbindelse med dit køb af andelsboligen. I dette skriv kan du finde al den information om et andelsboliglån, du har brug for. 

Gennemsøg markedet for de billigste lån

Når du vil købe en andelsbolig, kan du ikke låne pengene i et realkreditinstitut, som hvis du ville investere i en ejerbolig. Dette skyldes, at du ikke køber en bolig, men derimod et medlemskab i andelsboligforeningen, som giver dig ret til at bo i en af foreningens boliger. Hvis du ønsker at låne penge, bør du derimod finansiere dit andelsboligkøb med et banklån, og disse kan være dyrere at tage end et realkreditlån. Derfor kan det på det kraftigste anbefales, at du gennemsøger markedet for tilbud på de billigste lån. Søg efter en lav rente på andelsboliglån, og hvis du gør din søgning rigtigt, vil du kunne spare mange tusinde kroner ved at finde det billigste andelsboliglån.

Sådan bør du bære dig ad

Markedets forskellige andelsboliglån kan svinge meget i rente. Som en tommelfingerregel siger man, at det er muligt at finde andelsboliglån, der svinger fra 2,00 til 10,00 procent i rente. Jo billigere et andelsboliglån du finder, jo billigere bliver din månedlige husleje også. Du kan eksempelvis spare over 1800 kroner om måneden, hvis du går fra at betale 6,00 til 4,00 procent i rente for et andelsboliglån på over 1 million kroner.


Men hvordan sikrer du dig det bedste og billigste andelslån? Bankerne giver dig forskellige tilbud alt efter, hvordan de vurderer dig som kunde. Du bør dog ikke lade dig snyde ved kun at få et tilbud fra din egen bank. Hvis du kan få et markant bedre tilbud fra en anden bank, kan du overveje at skifte bank og dermed sikre dig et mere attraktivt andelslån.


Når du forhandler med bankerne, bør du begå dig efter en rente på mellem 2,5 og 3,5. Eksperter siger nemlig, at alt over 3,5 i rente kan ses som en middel til høj rente, hvorfor det i dette henseende burde være muligt at finde et billigere og bedre tilbud. 

Hvor mange penge er det muligt at låne? 

Måske mangler du en halv million, og måske mangler du to millioner. Derfor kan det også være relevant for dig at vide, hvor mange penge du egentlig har mulighed for at låne, hvis du ønsker at tage et andelslån. 


De typiske andelsboliglån er på mellem 500.000 og 1,5 millioner kroner. Satserne varierer dog meget fra person til person og fra bank til bank. Har du en sund økonomi og en høj indkomst, vil du ofte have mulighed for at låne flere penge, end hvis din økonomi er mere ustabil. Bankerne vil ofte foretage en kreditvurdering, når de skal finde frem til, hvilket lån du kan tage. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 20. dec 2019
NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 18. nov 2019
x