Derfor er hash så farligt

Derfor er hash så farligt

11. jul 2021

Mere end 40 % af alle unge mellem 16 og 24 år har prøvet at ryge hash mindst en gang, og ser vi på hele befolkningen, er tallet herpå noget højere. At ryge hash er med andre ord ikke unormalt, hvor mange kombinerer det at ryge hash med at feste og drikke alkohol. Derfor kan det også for nogen virke underligt, at sundhedsmyndighederne advarer så kraftigt mod at begynde at ryge hash, når nu det er så normalt. Ikke desto mindre, er der mange gode grunde til ikke at begynde.

Psykoser og afhængighed

At prøve hash en enkelt gang er sjældent det der skader dig mest, men begynder du at ryge det regelmæssigt og blive hashmisbruger, oplever mange at deres afhængighed ender med at kaste en psykose af sig. Mange hashmisbrugere rammes nemlig af psykoser som kan være svære at slippe af med igen. Psykoser hvor du oplever en fysisk ubehag alt imens du udvikler en angst og panisk anfald, hvortil det heller ikke er unormalt at få følelsen af paranoia. Nogle kan ryge hash mange gange, før de rammes første gang, mens andre rammes en af de første gange. Hvor nogle psykoser forsvinder let af sig selv inden for to uger, kræver andre behandling udefra, hvor psykoserne kan vare helt op til et halvt år ad gangen.

Gateway drug

Hash er Gateway drug nummer et. Med dette menes der, at hash er det stof som hyppigst leder til andre misbrug. For mange er hash det første møde de gør sig med stofferne - ofte i en ung alder - hvor de tænker, at de godt lige kan prøve noget mildt. For mange er planen bare at prøve hash en enkelt gang, hvorefter hashrygningen udvikler sig til en mere regulær ting. Med tiden vælger flere efterfølgende at prøve noget der er bare lidt stærkere, og i løbet af kort tid har flere opbygget en afhængighed for amfetamin, ecstasy, heroin, koke eller andre hårdere stoffer. Hash er her blot det første skridt på vejen.

Voldsomme humørsvingninger

Der er blandt mange en forestilling om, at hash er noget du kan ryge for at blive glad og afslappet. Hvad disse historier ofte glemmer at fortælle er, at det kommer på bekostning af nogle ret hårde humørsvingninger. Ryger du en joint for at flygte fra hverdagen, skal du med andre ord være klar på, at virkeligheden rammer dog hårdere efterfølgende. De voldsomme humørsvingninger kan ligeledes få stor betydning for din omgangskreds og forholdet til din familie og venner.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce