Derfor er bøgehække den mest populære type hæk

Derfor er bøgehække den mest populære type hæk

18. nov 2019

Hvis der er noget der er dansk, så må det være bøgen. Selve essensen af forårets kommen er de lysegrønne blades udfolden under den sate forårssol. Overalt i de danske parcelhuskvarterer, skoler, plejehjem og arbejdspladser stortrives bøgen, i form af den populære bøgehæk


Men på trods af dens smukke blade, så er de faktisk ikke grunden til at en bøgehæk er den hyppigst forekommende type hæk i Danmark.


Blade hele året

Det forholder sig nemlig sådan at en bøgehæk står med løv hele året, i modsætning til mange andre typer hække, der taber bladene i efteråret, og dermed kan ses igennem i vintermånederne. På trods af at bladene på en bøgehæk bliver visne, så falder de ikke af. Dette skyldes, at bøgen, så længe den bliver holdt under en bestemt størrelse, for eksempel i form af en hæk, beholder bladene på for at beskytte sine knopper mod hjortevildt, som holder meget af de søde bøgeknopper som føde gennem vintermånederne. 


Hvis du derfor lader din bøgehæk vokse uhindret, så vil den med tiden begynde at tabe bladene om vinteren også. Men de fleste foretrækker naturligvis at lade deres bøgehæk beholde hækkeformen, og så må ud i skoven for at opleve bøgens løvfald. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce