Boligkøb & Rådgivning - Forældrekøb

Boligkøb & Rådgivning - Forældrekøb

30. maj 2019

Her er en lille guide til de vigtigste ting inden for boligkøb. Der er mange ting man skal holde overblik over, men nettet er der heldigvis altid til at hjælpe.

Finansiering af boligkøb

Når du køber en bolig er der mange ting du skal tage stilling til. En af dem er finansiering. Der er mange forskellige lånetyper og det kan være svært at gennemskue konsekvenserne. Derudover skal du være opmærksom på, at de forskellige aktører i forbindelse med en ejendomshandel ofte får provision eller andet for at anbefale et bestemt lån eller forsikring. Det er derfor en god ide at få en uvildig vurdering af de forskellige lånemuligheder for at finde den løsning, som passer bedst til dig og din økonomi.

Det er de færreste boliger, der handels uden at i hvert fal en del af købesummen lånefinansieres. Her finder du en hurtig introduktion til, hvordan finansieringen af et boligkøb normalt sammensættes.

Den største del af købesummen fremskaffes sædvanligvis ved optagelse af et realkreditlån. Det betyder, at et realkreditinstitut låner dig penge ned sikkerhed i boligen. Ifølge realkreditloven må et realkreditlån i en helårsejerbolig højst udgøre 80% af købesummen. Resten består normalt af boliglån i banken og egen udbetaling.


Dokumenter der skal være styr på

En bolighandel involverer mange forskellige dokumenter om boligens tilstand, samt andre juridiske forhold. Det er vigtigt at sætte sig ind i alle disse dokumenter, så du ved hvilken bolig du køber. Selv om der foreligger en tilstandsrapport, kan det i nogle tilfælde være en god idé, at tage sin egen bygningssagkyndig, kan det i nogle tilfælde være en god idé, at tage sin egen bygningssagkyndig ned op besigtelse af ejendommen.

Har du fundet en bolig som du er interesseret i at købe, er det en god ide at få fat i boligens salgsopstilling. Salgsopstillingen er ofte det første dokument du som køber, modtager om boligen. Det er lovbestemt, at der skal udarbejdes en salgsopstilling for boliger som er sat til salg ved ejendomsmægler og det er typsik ejendomsmæglereb som står for udarbejdelsen af salgsopstillingen. Læs mere om hvilke dokumenter der skal være på plads og hvilke krav der er til en salgsopstilling på Hviid Advokater. Der er nemlig hele tiden lovændringer på området og det er vigtigt at vide hvad man har krav på som køber.


Forældrekøb – lej dit barn din lejlighed

Det er blevet utroligt populært iblandt forældre at foretage et forældrekøb, når deres børn flyver fra reden og skal ud i verden for at studere. Der er dog en del forbehold man skal være opmærksom på. Der er nemlig opstillet en del regler op omrking forældrekøb.

Når du udlejer en lejlighed til dit barn, skal du betale skat af lejeindtægten, men kan i det mindste trække en del af udgifterne fra i skat. De skattemæssige fordele afhænger af din indkomst og hvilken beskatningsform du vælger. Derfor skal du også være opmærksom på at huslejen ikke må være for lav. Huslejen skal svare til prisen for tilsvarende lejligheder i området.

Husk, at for at dit barn kan søge om boligsikring, er det vigtigt, at i opretter en lejekontrakt. Hvor meget dit barn kan få i boligsikring afhænger af husleje, størrelsen på lejligheden, personlig indkosmt og formue. Det er dog langt fra det eneste der skal læses og være styr på inden sådan en større investering.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 20. dec 2019
NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 18. nov 2019
x