Almindelige problemer med tørretumblere, samt løsninge...

Almindelige problemer med tørretumblere, samt løsninge...

30. aug 2020

Ejer du en tørretumbler, er du sikkert utrolig glad for den bekvemmelighed, denne maskine leverer. En tørretumbler kommer dog også ofte med nogle problemer, især hvis den er gammel, eller hvis du har været uheldig og investeret i en lidt for billig model.

Vi skal nu se på fem af de mest almindelige problemer, du kan opleve med din tørretumbler – og hvad du kan gøre for at løse dem. Hvis du oplever mange problemer med din tørretumbler, kan det også være, at den ganske enkelt er ved at være slidt. I dette tilfælde kan det sommetider bedst betale sig rent økonomisk at investere i en ny, god tørretumbler.

Hvis du vil være sikker på, at du vælger en god kvalitetstørretumbler næste gang, kan du med fordel se på denne test af tørretumblere, hvor du kan se sammenligninger af pris, specifikationer, særlige kendetegn, m.m.

Lad os se på de fem problemer, der typisk kan opstå med en tørretumbler:

1)     Tøjet bliver ikke tørt

Hele fidusen går af tørretumbleren, hvis ikke tøjet bliver tørt. En almindelig årsag til dette problem er, at der er for meget tøj i tørretumbleren ad gangen. Du kan se i manualen, hvor mange kilo tøj den kan klare. Hvis du overskrider dette, kan det betyde, at tøjet ikke kan køre tilstrækkeligt rundt til at blive helt tørt. Hvis du oplever, at tøjet slet ikke har tørret overhovedet, kan der dog være et større problem. For eksempel kan varmeelementet være gået i stykker.

Løsningen her vil først og fremmest være at undersøge, om der er for meget tøj i tromlen – og hvis varmeelementet viser sig at være problemet, vil løsningen være at udskifte dette.

2)     Tørretumbleren stopper pludseligt

Endnu en forholdsvist almindelig fejl ved tørretumblere er, at de pludseligt stopper af sig selv, længe inden tørringen burde være ovre. Årsagen til dette kan være, at termostaten er gået i stykker.  Det kan skyldes, at ventilationen er tilstoppet, at den over en længere periode har kørt for hårdt, eller at den ganske enkelt er ved at være slidt.

Løsningen her er at udskifte termostaten.

3)     Underlige lyde inde fra tromlen

Siger din tørretumbler underlige lyde, er det som regel et dårligt tegn. Er det for eksempel en metallisk lyd, kan det skyldes, at du har puttet noget ind i tørretumbleren, som har metalknapper på sig, som slår imod siderne. Eller at nogen har glemt at tømme lommerne for nøgler eller andre hårde genstande, der ikke hører hjemme i en tørretumbler. Stop maskinen med det samme og fisk løsgenstande ud af tromlen.

Mærkelige lyde kan dog også betyde, at filtpakningen er gået i stykker. Filtpakningen er et bånd, der sidder mellem tromle og kabinet, og som kort fortalt sørger for at holde den varme luft inde i tromlen. Denne filtpakning kan forholdsvist nemt udskiftes, hvilket kan være løsningen på dette problem.

4)     Tørretumbleren kører, men bliver ikke varm

Hvis din tørretumbler ser ud til at køre, som den skal, men aldrig bliver varm, kan det være, at den termiske sikring er gået i stykker. Dette kan blandt andet ske ved, at filtskærmen er blevet helt tæt af fnuller. Der kommer rigtig meget fnuller, når du tørrer tøj, og det skal fjernes jævnligt. Det kan også ske ved, at ventilationen har været tilstoppet.

Hvis det ikke er nok at fjerne fnuller, er den termiske sikring højst sandsynligt gået i stykker, så den skal skiftes.

5)     Tørretumbleren kører slet ikke

Du kan også opleve, at tørretumbleren slet ikke kører. Her er der som regel også tale om en defekt termisk sikring. På samme måde som ved ovenstående tilfælde skal denne derfor udskiftes for at løse problemet.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce