Advokathjælp til boligproblemer

Advokathjælp til boligproblemer

11. dec 2019

Mange mennesker får desværre, i løbet af deres liv, brug for at opsøge en advokat. Nogle af de mest almindelige sager dækker for eksempelvis over skilsmisser, hvor man kan få brug for at få råd til, hvordan man skal håndtere sagen. I de mere sjældne tilfælde, kan man få brug for advokatbistand, hvis man for eksempelvis befinder sig midt i en tvangsfjernelsessag. Man kan også få brug for advokathjælp på grund af en boligsag, hvis man for eksempelvis har købt et hus med fugt, eller hvis man bliver opkrævet et beløb for en skade på sin lejebolig, som er påført af håndværkere. I de senere år er der også kommet et stort fokus på snyd og fusk i boligforeninger, ulovlige bolighandler og urimelige lejekontrakter.


Forskel mellem retshjælp og advokathjælp

For mange er det en jungle at finde rundt i de mange tilbud af forskellige typer af advokathjælp, og enkelte ved måske ikke, at der er mange penge at spare ved at søge de rigtige steder hen. Først og fremmest skal man dog vide, hvad man skal lede efter, og de fleste kender ikke forskellen mellem for eksempelvis advokathjælp og retshjælp. Advokathjælp og retshjælp er to sider af samme sag, men retshjælp er alene gratis eller offentligt støttet advokatbistand. Retshjælp kan derfor udøves af både offentlige og privatpraktiserende advokater. Advokathjælp dækker derfor både over advokatbistand, som finansieres af dén privatperson, der har brug for hjælp, og også for advokatbistand, der er gratis eller støttet af offentlige midler. Dé advokater, der yder gratis eller billig retshjælp, er enten offentligt ansatte, offentligt støttet eller frivillige advokater, som donerer nogle timer om ugen, samt deres ekspertise, til at hjælpe folk, som ikke har råd til at betale fuld pris for advokatbistand. 


Find billig advokathjælp

Nogle gange havner vi i saksen, og har brug for juridisk rådgivning til at rode os ud af en kattepine. For mange er advokater dog en dyr udgift, og for nogle er det slet ikke en mulighed at få råd til betale sig til advokatbistand. Derfor dropper mange at gå videre med sager, hvor de egentligt har loven på egen side. Uanset ens økonomiske situation er det derfor godt at vide, at man kan få advokatbistand enten billigt eller helt gratis. Gratis advokatbistand er hjælp til din sag, så du kan få en god retssag uden at gå helt fallit. Der findes flere advokatfirmaer, som tilbyder gratis advokatbistand, altså gratis rådgivning fra en uddannet advokat. Det betyder naturligvis ikke, at en eventuel retssag bliver helt gratis, men det kan fjerne en stor byrde og gøre en eventuel retssag mindre omkostningsfuld. Nogle advokater tilbyder gratis advokathjælp til alle, mens andre tilbyder gratis advokathjælp til folk, der opfylder nogle bestemte kriterier. Der findes også advokatfirmaer, der slet ikke tilbyder gratis advokatbistand, så der er mange penge at spare, hvis du bruger lidt ekstra tid på at søge en ekstra gang.


Hvem kan få gratis advokathjælp?

Dé advokatfirmaer, og offentlige institutioner, der tilbyder gratis advokathjælp, tilbyder som udgangspunkt rådgivning til alle sager, men hvis man har brug for mere dybdegående og gratis advokathjælp, skal man imidlertid ofte opfylde nogle helt specifikke krav. Rådgivningen varierer altså meget efter sagens omfang og i tilfælde af komplekse sager, må du, som enlig, for eksempelvist ikke tjene mere end 329.000 kroner om året, hvis du ønsker at modtage gratis advokatbistand. Bor du sammen med en kæreste, eller er du i et ægteskab, må i tilsammen tjene højest 418.000 kroner om året, for at kunne kvalificere jer til gratis advokathjælp. Har du, eller i, børn, kan i lægge 57.000 kroner for hvert barn oveni indtægtsgrænsen. Det vil sige, at hvis du er enlig mor til ét barn, må du højst tjene 386.000 kroner om året, hvis du ønsker at modtage gratis advokathjælp. Gratis advokathjælp dækker ikke over alle typer af sager, og det afhænger alt sammen af sagens kontekst og omfang. Forhør dig derfor hos forskellige advokater for at finde ud af om du kvalificerer dig til at modtage gratis hjælp til din sag.


Kilde: gratisadvokathjaelp.dk



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce