3 tips til dig der flytter hjemmefra

3 tips til dig der flytter hjemmefra

27. aug 2020
Når man bliver optaget på en uddannelse, er der rigtig mange, der er nødt til eller vælger at flytte væk fra de trygge rammer hos forældrene og nærmere den uddannelse, som man er blevet optaget på. Det kan være skræmmende at flytte til en ukendt del af landet, og der er mange ting, som man skal have styr på. Med tiden bliver det hele heldigvis meget nemmere. I denne artikel kan du finde inspiration og tips til, når du flytter hjemmefra - måske disse kan hjælpe dig til at falde på plads hurtigere? 

Forsikringerne skal være i orden
En af de første ting du skal have styr på, og som du ikke må spare på, er dine forsikringer. Der findes mange forskellige forsikringer, og du bør derfor vælge dem, der er relevante for dig. En af de forsikringer som alle bør have, er en indboforsikring. Denne kan nemlig hjælpe dig i tilfælde af, at du oplever indbrud, vandskader eller lignende. Den sørger nemlig for, at du får penge til at erstatte de ødelagte eller stjålne ting. Hvad en indboforsikring helt præcis dækker, afhænger af den pågældende udbyder. Derfor er det bare at læse nærmere på de forskellige hjemmesider, så du finder en, der passer perfekt til dine behov. 
Er du en af dem, der er så heldige at have en bil med dig der, hvor du flytter hen, skal du også sørge for at forsikre den. Dette er lovpligtigt, og du bør derfor få det gjort hurtigst muligt. Igen findes der mange forskellige bilforsikringer og er du ung, er der som regel nogle ting, som du skal holde øje med. Der er nemlig nogle forsikringsudbydere, der ændrer lidt i deres bilforsikring alt efter alderen på dig, der vælger at tegne forsikringen. Vær derfor opmærksom på, at du ikke vælger en bilforsikring, der tager overpris eller lignende grundet din alder. Du kan finde bilforsikring på https://heyforsikring.dk/bilforsikring/til-unge.

Spar på kronerne
Selvom det kan være fristende at bruge en masse penge på nye, dyre sager til indretningen af din nye bolig, bør du holde lidt igen. Grunden til dette er, at det er de færreste, der kommer til at tjene særlig meget i deres studietid, og det er derfor en god ide at holde så godt fast på de penge du har som muligt. Selvfølgelig skal du ud og more dig for dine penge og have nogle skønne ting til din lejlighed eller garderobe. Dog bør du i ny og næ overveje, om det ikke var en bedre og ikke mindst billigere ide at gå i genbrug eller på anden vis købe dine møbler og tøj brugt. Ved at gøre dette kan du både spare penge og være god ved miljøet. Ofte kan du finde nogle utrolig flotte ting til næsten ingen penge, som er blevet brugt i forvejen. Inden du går ud og køber nyt, så tjek lige diverse genbrugssider, -samfund og -butikker.

Føl dig bedre tilpas med nye venner
Det kan være hårdt at flytte til en ny by - særligt hvis ingen af dine venner bor i nærheden. Derfor er det en god ide at komme ud og danne nye relationer hurtigst muligt. Dette er der flere måder at gøre på. Nye venner kommer helt automatisk, når du begynder på dit studie, men derudover kan du også skabe venskaber og relationer ved at finde et job, hvor mange andre unge også arbejder, eller ved at begynde til en sport eller i en klub. På studiet, til sporten og på arbejdet vil du altid have noget tilfælles med dem, som du møder, og derfor er det også lettere at danne relationer. Hvis du møder folk i byen eller andre steder tilfældigt, skal du først til at finde ud af, om I har noget tilfælles, og det er derfor for nogle svære at danne nye relationer på den måde.

En anden god måde at møde nye venner på, er at sørge for at tage med til fredagsbarerne, eller til de fester som dine studievenner eller din nye rumbo inviterer dig til. Jo mere du kommer ud, og jo flere mennesker du møder, jo større chance er der også for at du finder nogle mennesker, som du bliver gode venner med.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce