3 måder at gøre haven klar til varmere tider

3 måder at gøre haven klar til varmere tider

23. feb 2022

Når foråret står lige om hjørnet, og man nærmest kan dufte sommeren, så ved man, at det er tid til at få styr på haven. Den har måske bare fået lov at passe sig selv lidt henover vinteren, da der ikke har været det store, der skulle plantes eller passes. Men med en ny sæson, begynder man også at rykke mere ud i haven. Gør din have klar til lange og lune aftener på terrassen med et koldt glas vin og dejlig grillmad, mens duften af blomsterne fra dit nyordnede blomsterbed fylder næseborene. Det er tid til at rydde op, luge ud, plante nyt, gøde og beskære. Få nogle gode tips og tricks til i denne artikel til, hvordan du kommer igang, når du skal igang med din haves makeover.

Giv fliserne et nyt look

Uanset om det er dine fliser, stenterrasse eller belægningssten i haven, så kan de med tiden blive meget kedelige og beskidte at se på, da de kan blive fyldt med snavs, flisepest, mos eller alger. Det er ikke så indbydende at invitere naboen over til kaffe på terrassen, hvis den er beskidt og fyldt med grøn-brunlige pletter. Det virker måske uoverskueligt at rense fliserne selv. Giv dig selv den frihed, og få i stedet den bedste rensning af fliser ved at få nogle professionelle til at gøre arbejdet for dig. Med et mindre beløb og specialfremstillede højtryksrensere, kan dine fliser fremstå som nye på kort tid.

Få klippet og ordnet havens bede og planter

Efter en vinter i hi, kan din have godt trænge til en oprydning, så der er plads til nye grønt liv. Ved at få fjernet alle de nedfaldne grene, rive bladene sammen og få samlet kviste op, vil din have hurtigt fremstå fin og ordentlig igen, så du kan invitere vennerne til havefest. Du kan også plante nye blomster, tomatplanter og andet, som skal spirer i haven hen over sommerhalvåret. En hurtig klipning af græsplænen og hække eller bede vil også give haven et helt nyt look. 

Gør terrassen klar til udendørs hygge

Du kan med fordel skabe en hyggelig atmosfære i haven eller på terrassen med nogle gode terrassemøbler, såsom nogle stole eller bænke med bløde puder og et sødt bord, hvor i kan nyde en kaffe i forårets første solstråler. Sæt eventuelt en kurv med nogle tæpper frem, når vejret stadig ikke er i top. Når højsommeren står på, ville nogle solsenge og parasoller kunne gøre underværker.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce