3 gode råd når du skal sælge dit hus

3 gode råd når du skal sælge dit hus

11. dec 2019

Det er en stor beslutning at sælge sin bolig, og man vil gerne gøre det ordentligt. Men når man gerne vil sælge sit hus, er der flere ting man skal være opmærksom på. Det gælder om at vise huset fra sin bedste side, så ejendomsmægleren har noget godt at sælge til køberen. De fleste der sælger et hus, drømmer nemlig om en hurtig handel til en god pris. Man kan prøve at imødekomme denne drøm, ved at tage sine forbehold fra start. Hvis det er dig, der ønsker at sælge dit hus, men lige mangler et par god råd til, hvad der er vigtigt at huske i den forbindelse, så læs med her. 


Find den bedste ejendomsmægler 

Det første man kan gøre er at finde den bedste ejendomsmægler, som man tror kan sælge huset videre til en god pris. Når man leder efter en ejendomsmægler er det en god idé at undersøge, om de opfylder de krav, man har. Først og fremmest, kan det være en god idé at kigge på ejendomsmæglerens tidligere erfaringer med området og med den type bolig, man sælger. Derudover er det væsentligt at vurdere sin ejendomsmægler ud fra punktlighed, proaktivitet og forberedelse. Hvis en ejendomsmægler er punktlig og giver hurtige svar tilbage helt fra starten af, er det oftest et godt tegn. Dette viser, at denne punktlighed sandsynligvis er den samme, når huset skal fremvises og sælges, hvilket er at foretrække for både køber og sælger - det giver større chancer for en hurtig handel. Nogle gange er det nemlig småting, som hvor hurtigt man kan fremvise og sælge huset, der er den afgørende faktor, hvis køber står mellem to forskellige huse. Hvis din sælger er proaktiv, vil det også øge chancerne for et hurtigt og godt boligsalg. Det vil uden tvivl gøre det nemmere, hvis ejendomsmægleren tager ansvar i kommunikationen med en potentiel køber, da engagementet fra ejendomsmægleren vil være bemærkelsesværdigt for køberen, og allerede der er chancen for et godt boligsalg forøget. Sidst men ikke mindst, er ejendomsmæglerens forberedelse heller ikke til at tage fejl af. Har en ejendomsmægler forberedt sig godt, vil vedkommende være i stand til at besvare de uforudsete spørgsmål, som vil føre til en god kommunikation mellem alle parter - hvilket også er et godt skridt i den rigtige retning. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet for ejendomsmæglere, når man sælger sin bolig, da en god ejendomsmægler vil øge chancerne for en god og hurtig handel. 


Få repareret hængepartierne

Når en ejendomsmægler skal sælge et hus, skal det vises fra den bedste side. Derfor skal alle de praktiske hængepartier også ordnes inden fremvisningen af huset. Alle de småting, man har udskudt i længere tid skal ordnes nu. Det er alt fra små huller i væggen til at skifte det gamle gulvtæppe i stuen. Derudover er det også en god idé at male væggene hvide på ny, da det vil få huset til at fremstå nyt og lækkert igen. Det er nemlig sådan nogle småreparationer, som en potentiel køber vil bide mærke i, og det kan man heldigvis undgå, ved at være på forkant. 


Rengør din bolig 

Når man har ordnet alle de praktiske hængepartier, som beskrevet ovenfor, er det vigtigt at få styr på rengøringen og oprydningen i hjemmet. Det er nemlig ikke nemt at sælge et hus, der er beskidt og rodet. Derfor er det en god idé at vælge at gøre grundigt rent i hele huset, inden man sælger det. Det vil sige, at alle pyntegenstande og personlige ting også skal fjernes, og udtrykket i huset skal gøres simpelt for potentielle købere. Man kan også med fordel lufte ud, pudse vinduerne og købe nye friske blomster. Det er alt sammen praktiske ting, man kan ordne inden ejendomsmægleren og potentielle købere kommer på besøg, og det vil give køberen et godt indtryk af huset. Det er nogle gange de små ting, der gør en forskel, og det er vigtigt at huske, at huset skal skinne fra top til tå, når man vil sælge det.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce